26 / 04 / 2024

Antalya Aksu'ya raylı sistem müjdesi!

Antalya Aksu'ya raylı sistem müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kundu ve Atatürk mahalle toplantılarında vatandaşlarla bir araya geldi. Türel, Aksu ve Kundu’ya EXPO ve raylı sistem projeleriyle sihirli değnek değeceğini söyledi.




Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kundu mahallesinde halkla kucaklaştı. Başkan Türel, EXPO, Raylı Sistem ve duble yolların son durumuyla ilgili halkı bilgilendirdi. EXPO için milletvekilliği döneminde çok fazla gayret sarf ettiğini ve projenin altında ilk imzası olan kişi olduğunu belirten Türel, “EXPO Projesi, Antalya’ya büyük bir zenginlik getirdi. Bu yatırım projesiyle Aksu’nun çehresi değişecek. Aksu’nun emlak değeri artacak. Bambaşka bir ilçe olacak. Bu proje ile binlerce kardeşimiz iş sahibi olacak. Aksu’ya adeta bir sihirli değnek değiyor” diye konuştu.


YOL MEDENİYETTİR, SU HAYATTIR


Başkan Türel, Aksu Çayı boyunca Kundu’ya iki gidiş iki geliş duble yolu bağlayacaklarını söyleyerek“ Sadece Kundu’ya bağlamıyoruz. Kundu’dan da Belek yolu bağlantısını yapıyoruz. İkisi 40 trilyonluk proje. Projeleri hazır. 2016 sonu, 2017 başına kadar bunları açacağız. Yol medeniyettir. Su hayattır. Bunları başarmış olacağız. EXPO’ya kadar raylı sistem geliyor. Havaalanı bağlantısı ile yavaş yavaş ağaçları söküyoruz. EXPO’ya taşıyoruz. Yeri hazırlıyoruz. Hedef tarihi 23 Nisan 2016.  O gün geldiğinde bindin mi trene Antalya’dasın. Bir de Kepez’den Varsak’tan üçüncü bir hat getiriyoruz. Aksu’dan trene bindin mi ister Tıp Fakültesi’ne ister Atatürk Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gidebilirsiniz” dedi.


229‘A ÖZGÜ KANUN


Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, daha sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan’ın Atatürk mahallesinde düzenlediği toplantıya eşlik etti. Başkan Türel,  229 parsel konusunda vatandaşı mağdur etmeden bir çalışma yaptıklarını söyledi. Türel, 229 sorununu Lütfi Elvan’ın kendi sorunu olarak gördüğünü dile getirerek, “Bu toplantıyı bakanımız bizzat kendi düzenlemek istedi. Bütün yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde burada artık sadece 229 parsele özgü bir kanun çıkartılması gerekiyor. Bu kanun da hazırlanıyor” şeklinde konuştu.


SERALARDA UCUZ ENERJİ KULLANACAKSINIZ


Türel konuşmasına şöyle devam etti: “Bu kanunu çıkartmak için çok büyük bir şans yakaladık. Sayın bakanımız benim milletvekilliğim dönemimde bütçe komisyonu başkanlığımı yaptı. Türkiye’nin en zor kararlarını geçirdik. Sayın bakanım adeta bir kanun makinesidir. Seralarda tarımsal endeks üzerinden değil, ticari endeks üzerinden yüksek fiyatla elektrik kullanıyordunuz. Bununla ilgili çok gayret gösterdik. Ama sayın bakanım geldi bir haftada bu sorunu çözdü. İnanın ben kendisiyle çalıştım, ne kadar hızlı çalıştığını bilirim, ama benim için bile büyük sürpriz oldu. O yüzden şimdi böylesine önemli bir şansı yakaladık. 229 parseldeki vatandaşlarımız olarak bu şansı yakaladınız.”



Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön