26 / 04 / 2024

Antalya AMATEM açıldı!

Antalya AMATEM açıldı!

Antalya’nın ilk ve tek, Türkiye’nin üçüncü Özel Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi, Özel Lara Anadolu Hastanesi’nde açıldı. İrfan Erdoğan, Anadolu Hastanesi olarak ilklere imza atmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.



Türkiye ve dünya genelinde hızlı bir artış gösteren alkol ve madde kullanım bozuklukları ile ilişkili sağlık sorunlarını tedavi etmek ve en ileri bağımlılık tedavileri uygulamak amacıyla kurulan Özel Lara Anadolu Hastanesi AMATEM, Anadolu Hastanesi Genel Koordinatörü İrfan Erdoğan ve Antalya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hacer Nur Yüce katılımıyla açıldı. Kurdele kesiminin ardından tedavi merkezinden sorumlu Doktor Fatıma Mükerrem Güven eşliğinde 13 yataklı tedavi merkezini gezen Erdoğan ve Yüce, tedavi süreçleri ile ilgili bilgi sahibi oldu.


AYAKTA VE YATILI TEDAVİ UYGULANACAK


Özel Lara Anadolu Hastanesi’nde 15 yılı aşkın süredir bağımlılık tedavisi alanında hizmet vermiş, bireysel ve grup terapi uygulamaları konusunda deneyimli; Avrupa Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Birliği tarafından onaylı bir bağımlılık terapisti ve eğiticisi olan Doktor Fatıma Mükerrem Güven sorumluluğunda kurulan AMATEM, bir sosyal çalışmacı ve 6 deneyimli hemşire ile birlikte ayaktan ve yatarak bağımlılık tedavisi uygulayacak.


“İLKLERİ BAŞARMAYA DEVAM EDİYORUZ”


Erdoğan, “25 yıldır hizmet veren Anadolu Hastanesi olarak Antalya’da vatandaşlarımıza ve birçok farkı ülkeden şehrimize gelen turistlere en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda sağlık alanında ilkleri barındırdık ve bu ilklere bir yenisini daha ekledik. Tedavi merkezimiz hem hastanemiz hem de Antalyalılar adına hayırlı olsun” dedi.


Haber Antalya


Geri Dön