23 / 04 / 2024

Antalya AMATEM'in yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya AMATEM'in yüzde 95'i tamamlandı!

2015 yılının Ekim ayında temeli atılan, alkol ve madde bağımlılarının tedavisi için büyük ihtiyaç duyulan AMATEM'in yüzde 95'i tamamlandı.



Geçtiğimiz yıl Ekim ayında temeli atılan 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi'nin (AMATEM) inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nin girişimleri ve Sağlık Bakanlığı'nın destekleri ile yerinde hizmet verecek olan ve 1 milyon liraya mal olacak merkez, toplumun kanayan yarası olan alkol ve madde bağımlılığı konusunda tedavi görmek isteyen hastaların talebine cevap verecek. 


YAKIN TAKİP ALTINDA 

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, mimar ve mühendislerden oluşan ekip inşaat alanında incelemelerde bulundu. 


YÜZDE 95'İ TAMAMLANDI

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Aşır Aksu Hastanesi yerleşkesinde yapılacak olan AMATEM ünitesinin toplam kapalı alanı 1750 metrekare olup 30 yataklı olarak planlandı ve ileride yatak sayısının artırılmasına imkân sağlayacak şekilde tasarlandı. Fiziksel gerçekleşme oranı yüzde 95 olan AMATEM ünitesi geçici kabul aşamasına geldi. Doğa ile iç içe bir ortamda tedavi olacak hastalar için sosyal alanlar da oluşturulacak.


Sabah Akdeniz


Geri Dön