24 / 04 / 2024

Antalya Balıkçı Barınağı ihaleyi bekliyor!

Antalya Balıkçı Barınağı ihaleyi bekliyor!

Kemer karayolu kenarında kurulan ve inşaat çalışmasının tamamlanmasının ardından Tarım İl Müdürlüğü' ne devir edilen Antalya Balıkçı Barınağı ihaleyi bekliyor. Antalya Balıkçı Barınağının önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkması bekleniyor...



Kemer karayolu kenarında kurulan ve inşaat çalışmasının tamamlanmasının ardından Tarım İl Müdürlüğü' ne devir edilen Antalya Balıkçı Barınağı ihaleyi bekliyor. Milli Emlak Müdürlüğü'nün fiyat belirlemesi yaptığı önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkılacağı ifade edildi. Tarım 11 Müdürlüğü'nün barınağı kanunen tamamen alamayacağı, sadece geçici olarak işletmesini alabileceği ifade edilirken, kooperatifler alamazsa ikinci etapta yerel yönetimler, eğer yerel yönetimlerden talep olmaz sa son olarak özel şirketlere ihale edilebilecek. 


Balıkçılar, halen Port Akdeniz Ticari Limanı içerisinde Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş'ye ait bölgeyi kullanıyor. Balıkçıların yeni yerlerine geçmesiyle ASBAŞ. balıkçı barınağını sınırlarına katacak. 

650 tekne kapasiteli Büyük liman balıkçı barınağının etrafı tel örgülerle çevrilerek, serbest bölge sınırı olarak belirlenecek. Sivil girişe kapanacak ve gümrük bölgesi haline bürünecek eski balıkçı barınağı, lüks yatların denize indirilme yeri ve tamir tersanesi olarak da kullanılacak. Sıçan Adası karşısındaki yeni Antalya balıkçı barınağı, 650 tekne kapasiteli bir proje. Limanın yapımı için 800 bin ton dolgu, 100 bin metreküp beton kullanıldı. 20'ye yakın iş makinesi ile 70 kişi çalıştı.


Antalya İleri 


Geri Dön