19 / 04 / 2024

Antalya Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Antalya Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Kaş'ın imar planıyla birlikte 136 gündem maddesi görüşüldü.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı, Menderes Türel başkanlığında 136 gündem maddesini görüşmek için toplandı. Gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, Atatürk'ün Antalya gelişinin 87'nci yıldönümünde Konyaaltı Belediyesi önünde bir kutlama yaptıklarını söyledi. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma törenini gerçekleştirmediğini belirten Çevikol "Daha önceki yıllarda birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk bırakırdık. Bu yıl sadece AKM'de bir program düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir arada olmak isterdik" dedi.


TÜREL SERT ÇIKTI


Cansel Çevikol sitemi üzerine Türel, Cumhuriyetin kurucusu üzerinden ayrımcılık yapıldığını söyledi. Bu düşüncelerin geride kalmasını ümit ettiğini belirten Türel, her sene olduğu gibi bu yıl da Atatürk'ün gelişini en güzel şekilde AKM'de törenlerde kutladıklarını söyledi. Bayramlarla ilgili kutlamaların Valilik programlarıyla gerçekleştiğini belirten Türel, "Konyaaltı Belediyesi farklı bir kutlama yaptı. Bu yapılan ayrımcı kutlama, alternatif törenler Atatürk'e karşı en büyük saygısızlık. Atatürk bu ülkeyi birleştirmek için gazi unvanını kazanmıştı. Valiliğin düzenlediği etkinlikte Konyaaltı Belediyesi'nden tek bir yetkiliyi görmemek beni üzdü" karşılığını verdi.


ATATÜRK ÜSTÜNDEN SİYASET ELEŞTİRİSİ


Türel'in sözlerine Cansel Çevikol da sert tepki gösterdi. Çevikol, "Bizi ayırımcılıkla suçlayamazsınız, kimse bizi kutlamalara davet etmedi. Kırıcı olmayın, sözlerinize dikkat edin. Atatürk siyaset üstü bir kişilik. Birlikte çelenk koymak ayrımcılık mıdır? AKM'deki programdan haberimiz olmadı" dedi. Menderes Türel ise "Bayramlara davet olunmaz. 10 Kasım, 6 Mart için davet mi bekleyeceğiz, bunlara koşa koşa gideceğiz. Bunlarla ilgili ayrımcılık gözeten programlar yapmayacağız. Tek olacağız, bir olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Senelerdir Atatürk'ün üstünden siyaset yaparak çok farklı bir şekilde Atatürk'ü siyasete vesile ettiniz. Önce gelin törenlere katılın. Devletin resmi törenleri tektir" dedi.


ÜMİT UYSAL DA TARTIŞMAYA KATILDI


İkilinin arasındaki tartışmaya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. Uysal, "Siz düzenlemezsiniz, biz alternatif program düzenleriz. Kimin ayrımcı olduğunu, orta düzeyli zekaya sahip biri bile bu konuşmalardan kimin ayırımcılık yaptığını anlar. Davet ederseniz geliriz, davet etmezseniz kendi programımızı yaparız" diye konuştu.


TARTIŞMA TEKRAR ALEVLENDİ


Tartışma, diğer gündem maddelerine geçilmesiyle sona erdi. Ancak Başkan Türel, birkaç dakika sonra sözü yine 6 Mart'a getirerek, Çevikol'un davet gelmediğine yönelik söyleminin doğru olmadığına dikkati çekti. Programı Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediğini belirten Türel, kendisine gelen bir notla 5 merkez belediyenin törenlere davet edildiğini duyurdu. Tartışmanın tekrar başlamasıyla Ak Parti Sözcüsü Bahattin Bayraktar, Konyaaltı Belediyesi'nin kutlamalarına meclis üyelerinin davet edilip edilmediğini sordu. Cansel Çevikol, "Konyaaltı Belediyesi'ndeki meclis üyelerimizi davet ettik" diye cevap verdi, ancak CHP'den Ak Parti'ye geçen Konyaaltı Belediyesi Meclis üyesi Ruhi Beşiktaş, "Bana böyle bir davet gelmedi" dedi.


KADIN ÇALIŞANIN TACİZE UĞRADIĞI İDDİASI


Cansel Çevikol, gazetelerde büyükşehir belediyesindeki kadın çalışanın Toptancı Hali'nde tacize uğradığına yönelik iddialar yer aldığını söyledi. Hiçbir kadının 'ben tacize uğradım' cümlesini kolay kuramayacağını belirten Çevikol, "Bu kadın işçi 8 aydır aynı yerde çalışıyor. Sizin buradaki kadın çalışanlar için güvenilir ortam ağlayacağınıza inancımız tam. Bu kadın işçimiz Daire Başkanı'na gittiğinde 'Alışacaksınız, her yerde taciz var' yanıtını aldığını kaydetti. Böyle bir yanıtın mümkün olmadığını düşünüyorum. Bir kadın olarak bu konuya özen göstermenizi istiyorum" dedi.


KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ


Menderes Türel, her çalışanın kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Bütün personelin hakkını koruduklarını aktaran Türel, "Personelimize ayrımcılık yapmamız mümkün değil. Personelimizin bize müracaat etmeden başka yerde hak arayışına girmesi söz konusu olabilir ama önce keşke bize gelseydi. Böyle bir mağduriyeti basından duyduk. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız" dedi.


SORUŞTURMA BAŞLATTIK


Başkan Türel, bu konuda meclisin bilgilendirilmesi için Genel Sekreter Birol Ekici'ye söz verdi. Ekici, Toptancı Hali'nde 13 kadın personel çalıştığını belirterek, "Bu kadınlardan 3'ü kapıda görevlendirildi. Ancak bu personelimizi hiçbir zaman gece nöbetine yazmıyoruz. İlgili personelimizin iddiasını gösteri yaparken duyduk. Konu için soruşturma açıldı. Tutanak tutuldu ve inceleniyor" açıklamasında bulundu.


HİDAYET KOYU'NA OTEL YAPIMI


CHP'li meclis üyesi Recep Tokgöz, Kaş'ın Çukurbağ Mahallesi'ndeki Hidayet Koyu'nun 3'üncü derece SİT alanı olduğunu belirterek, burada daha önce turizm için bir şeyler yapılmak istendiğini, ancak ilgili makamlardan izin çıkmadığını kaydetti. İznin çıkmamasının ardından burada ufak tefek şeyler yapıldığını belirten Tokgöz, "Kaş Belediye Başkanı'nın oğlu ve kayınbiraderi müştemilatları otel haline getirmiş. Kaş'a insanlar doğal güzellikleri görmeye geliyor" dedi.


Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de Hidayet Koyu'nun özel mülk olduğunu söyledi. Mülk sahiplerinin burayı başka kişilere kiraya verdiğini vurgulayan Kocaer, "Mülk özel olduğu için orada kim ne isterse yapabilir" karşılığını verdi.


BÜYÜKŞEHİR KAŞ'I PLANLAMADI


Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş'a yönelik imar planının iptal edildiğine yönelik haberler çıktığını hatırlatan Türel, "Biz orada plan yapmadık. Büyükşehir Belediyesi'nin orada planı yok. Kaş için Büyükşehir Meclisi'mizde Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından değerlendirilmesine yönelik karar aldık. Sanki biz orada bir plan yapmışız gibi haberler çıktı. Bu tamamen yalan ve yanlış. Biz yapmadık ama velev ki yaptık. Yargı karşısında boynumuz kıldan ince. Yargı bir açıklama yapmıyor. Sanki bu meseleyi Büyükşehir karar almış gibi yalan bilgiyle gündeme taşıyorlar" diye konuştu.


KEPEZ SANTRAL'İN İHALESİ TAMAMLANDI


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez- Santral mahallesinin ihalesinin tamamlandığını söyledi. Türel, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Antepe'nin yürüttüğü projede alanda kat karşılığı yaptırma ihalesine 2 firmanın katıldığını aktardı. Türel, "İhale artırmaya esas 60 milyon liraydı. Bir firma teşekkür mektubu vererek teklif sunmadı. Sur Yapım İnşaat şirketi yüzde 100 artırarak 120 milyon teklifini sundu. Bu şirketimiz burada yüklenici firma olarak çalışacak. Türkiye'de kendini ispat eden firma ihaleyi kazandı" dedi.


OYLAMA SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU


Öte yandan, sık sık aksiliklerin yaşandığı meclisteki parmak izi sistemi ile ilgili üyelere broşür dağıtıldı. Bazı meclis üyeleri ise 'Meclis Toplantı Salonu Elektronik Oylama Sistemi Kullanım Kılavuzu'nu doğru bulmadıklarını söyledi.



Haber Antalya


Geri Dön