19 / 04 / 2024

Antalya Belediyesi yeni yaptırdığı yolun kapalı kısmını da trafiğe açıyor!

Antalya Belediyesi yeni yaptırdığı yolun kapalı kısmını da trafiğe açıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğini rahatlatmak için şehrin kuzeyinde imar planında yer alan ve bir bölümü yapılan 20 km uzunluğundaki yolun kapalı olan kısmını da açıyor..



Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğini rahatlatmak için şehrin kuzeyinde imar planında yer alan ve bir bölümü yapılan 20 km uzunluğundaki yolun kapalı olan kısmını da açıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, yolu Antalya EXPO 2016'nın açılışına yetiştirmeyi planlıyor. Yeni yolun, Antalya Bulvarı, Sakarya Bulvarı ve Gazi Bulvarındaki ulaşımı rahatlatması bekleniyor. 


Antalya şehir içi ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözmek için viyadüklü köprülü kavşak çalışmasıyla birlikte alternatif çevre yollarının yapılması da düşünülüyor. 


Alternatif yollardan bir tanesi de Korkuteli Kavşağı ile Havalimanı Kavşağı arasında Kepez ilçesinin kuzeyinde açılması planlanıyor. Kepez Belediyesi, imar planında yer alan 20 km uzunluğundaki yolun bir kısmını geçtiğimiz yıllarda ulaşıma açtı. Yolun sadece Duacı ve Göçerler mahalleleri bölümü ile Altınova bölgesindeki kapalı bulunuyor. 


Yeni yol Kepez i canlandırır 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'niin katılımıyla geçtiğimiz günlerde yapılan hizmet istişare toplantısında, yolun kapalı olan bölümlerinin açılması gündeme geldi. Toplantıda yolun yatırım programına alınarak bir an önce açılması kararlaştırıldı.


Kent içi trafik rahatlayacak 


Başkan Tütüncü de, yol güzergâhında imarla ve mülkiyetle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi. Tütüncü, yolun Altınova bölümünün imar uygulamasını da yaptıklarını aktardı. 


Yolun açılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını aktaran Tütüncü, şehrin kuzeyinde açılacak yolun hem kent için trafiğini rahatlatacağını hem Kepez'e ciddi bir hareketlilik getireceğini kaydetti. 


EXP0 2016'ya yetişecek 


Yolun batı başlangıcı Antalya Bulvarı'nın Korkuteli Kavşağı'ndan olacak. Kent Ormam'nın kuzeyinden devam edecek olan yol. atış poligonun batı kısmından ve Duacı Mahallesi'nin güneyinden geçerek Masa Dağı'na bağlanılacak. Yolun bu kısmın açılmasıyla da bölgeye yapılacak olan şehir hastanesinin yol problemi de çözülmüş olacak. 


Geniş ve rahat yollar 


Yeni yol, Masa Dağı'nın doğu yakasından ve Fevzi Çakmak Mahallesi'nden geçerek ulaşıma açılmış olan Muammer Aksoy Caddesi ile birleştirilecek. 


Daha sonra Kır Çiçeği Caddesi'nden devam edecek olan yol, Beşkonak Köprüsü'nden Altınova bölgesindeki 60 metrelik yolla buluşturulacak. Bu kısmın da yapılmasıyla birlikte 20 km uzunluğundaki bulvar açılması Havalimanı Kavşağı'nda son bulacak.


Antalya İleri 


Geri Dön