25 / 04 / 2024

Antalya Boğaçayı projesi ile değer kazanacak!

Antalya Boğaçayı projesi ile değer kazanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Boğa Çayı Projesi ile Antalya'ya 40 kilometre yeni sahil kazandıracağız. İçinde yat limanlarından yaşam alanlarına kadar her şey olacak. Projeyi görenler 'Türkiye'nin ikinci çılgın projesi' diyecek''dedi.



Antalya, yurtdışındaki kara propagandaya projeleriyle cevap verecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Boğa Çayı Projesi ile Antalya’ya 40 kilometre yeni sahil kazandıracağız. Film plotalarımızla şehri ikinci Hollywood yapacağız” dedi


Kanlı darbe girişimi sonrası yurtdışında yürütülen kara propagandaya Antalya cevabını projeleriyle verecek. 'Antalya Destinasyon Tanıtım Projesi'ni yürüten Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın marka değerini artırmak ve dünyadaki rakiplerinin önüne geçmesini sağlamak hedefiyle projeler hazırladı. Boğa Çayı Projesi ile Antalya'ya 40 kilometre yeni sahil kazandıracak olan Büyükşehir Belediyesi, kurduğu film platolarıyla da şehri ikinci Hollywood yapmaya hazırlanıyor. Antalya'nın marka değerini artıracak projeleri bir bir hayata geçirdiklerini aktaran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Boğa Çayı Projesi ile Antalya'ya 40 kilometre yeni sahil kazandıracağız. İçinde yat limanlarından yaşam alanlarına kadar her şey olacak. Projeyi görenler 'Türkiye'nin ikinci çılgın projesi' diyor. Dünyanın en ünlü şirketleri tek tek Antalya'ya gelerek bu projede bizimle çalışmak istediklerini söylüyor" dedi. Antalya'da film platoları da kurduklarını anlatan Türel, Hollywood yapımcılarıyla görüştüklerini dile getirdi. Türel, "Hemen hemen hepsi 'Siz bu projeyi tamamlayın bizi Antalya'dan çıkaramazsınız' diyor. Hedefimiz Antalya'yı ikinci Hollywood yapmak" şeklinde konuştu. Kruvaziyer ve yat limanı projeleriyle deniz turizminin merkezi olmayı hedeflediklerini belirten Türel, Konyaaltı sahili ve Tünektepe projeleriyle Antalya'ya yeni bir görünüm kazandıracaklarını ifade etti.


DEMOKRASİ HAVARİSİ KESİLDİLER


15 Temmuz sonrası Türkiye'nin dünyaya demokrasi mesajı verdiğini belirten Türel, "Her fırsatta demokrasi havarisi kesilen, özgürlüklerden, insanların kendi kendilerini yönetmesi gerektiğinden dem vuran bazı ülkeler bir milletin kendi kanı ile yazdığı demokrasi destanını görmezden geliyor. İnsanların özgürlükleri için tanklara 'Dur' demesini görmüyor, hain çete ile irtibatlı kişilerin hukuki kurullar çerçevesinde gözaltına alınmasını eleştiriyor. Bu ülkeler ikiyüzlülüğünü bir kez daha göstermiş oldu" dedi. Yürütülen kara propagandayla mücadeleyi görev olarak gördüklerini vurgulayan Türel, Antalya Destinasyon Tanıtım Projesi kapsamında Avrupa'nın farklı ülkelerine giderek, gazeteci, turizmci, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçilerle bir araya geldiklerini aktardı. Bu projenin hâlâ devam ettiğini aktaran Türel, "Şimdi gazeteci, turizmci ve bloggerleri Antalya'da ağırlıyoruz" şeklinde konuştu.


Zirve sonrası İran'ın ilgisi arttı


Bu yıl Antalya'da çok önemli etkinlikler gerçekleştirdiklerini aktaran Türel, "MENA Ülkeleri Zirvesi, İran Zirvesi ve Helal Turizm Zirvesi'ni düzenledik. Yüzlerce turizmci, gazeteci ve bürokratı Antalya'da ağırladık ve kendimizi anlattık. Bunlardan kısa süre içinde dönüşler aldık" dedi. Asıl etkiyi 2017'de alacaklarını belirten Türel, özellikle İran pazarından büyük bir ilgi olduğunu sözlerine ekledi.




Sabah


Geri Dön