19 / 04 / 2024

Antalya Bölge Hastanesi 2015 yılı yatırım programına alındı!

Antalya Bölge Hastanesi 2015 yılı yatırım programına alındı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sağlık Bakanlığı'nın, Göçerler Mahallesi'ne inşa edilecek olan 1000 yataklı Antalya Bölge Hastanesi'nin, 2015 yılı yatırım programına aldığının müjdesini verdi...




Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'niin, yer tahsisi, imar planı düzenlemeleri ve Hükümet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler neticesinde bölgede dev bir sağlık yatırımı daha hayat buluyor. 


Sütçüler bölgesinde 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesinin inşası hızlı bir şekilde sürüyor. Ahatlı Mahallesinde yükselecek olan 50 ünitelik Antalya Ağız ve Diş Sağlı Merkezinin yapım ihalesi de gerçekleşti. Bu sağlık yatırımlarının ardından şimdi sıra 1000 yataklı Antalya Bölge Hastanesi'nin yapımına geldi. 



1500 dönümlük alana 1000 yataklı hastane 


Başkan Tütüncü, 2015 yılı içerisinde yatınım planlanan bölge hastaneleri arasına Antalya Bölge Hastanesinin de alındığını duyurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tütüncü, hem özel sektör hem de kamu eliyle Kepez'de muazzam sağlık tesisi yatınmlan yapıldığım söyledi. Tütüncü, bu sağlık yatırımlarının başında 1000 yataklı Antalya Bölge Hastanesi'nin geldiğini belirtti. Başkan Hakan Tütüncü, bölge hastanesinin Kepez'de Göçerler Mahallesi Masa Dağı bölgesinde 1500 dönümlük arazi üzerinde yapılacağını kaydetti. 



İmar planları kesinleşti 

Yatırım programına alındı 


Başkan Tütüncü, hastanenin inşa edileceği alanın her türlü imar planının yapıldığını ve imar planları kesinleştiğini dile getirdi. Sağlık Bakanlığı'nın, 2015 yılı içerisinde yatııımı planlanan bölge hastaneleri arasına Antalya Bölge Hastanesi'ni de aldığım aktaran Tütüncü, "Yatırım programına alınması, Antalya Bölge Hastanesi'nin, devlet tarafından 2015 yılı içerisinde planlanacağı ve temelinin atılacağı anlamına geliyor. Önemli olan temelinin atılmasıdır. İçinde bulunduğumuz güven ve istikrar ortamında eserler yükseliyor ve vatandaşlarımızın hizmetine giriyor." ifadesini kullandı. 



2015 yılı içerisinde temeli atılacak 


Tütüncü, bölge hastanesinin Kepez'e kazandırılması konusunda 2014'te önemli çalışmalar yaptıklannı vurgulayarak, şöyle devam etti: "Hastane alanının, alt ve üst ölçekli her türlü imar planlaması, uygulama planlaması hazırlandı ve kesinleştirildi. 2014 yılının Aralık ayında da Sağlık Bakanlığımız tarafından, Antalya Bölge Hastanesi'nin yatınm programma alınacağı müjdesi geldi. 


2015'te yatırım programına alınacak olan bölge hastanesinin temeli atılacak. Böylece bölge hastanesi hem Kepez'imiz hem de Antalya'mız için dev bir yatınm olacak. Yapılacak olan bu yatırım, Cumhuriyet tarihi boyunca hem Antalya'ya yapılmış en büyük yatırımlardan bir tanesi hem de Kepez'in en büyük yatırımı olacak. Antalya Bölge Hastanesi, Sütçüler bölgesindeki 350 yataklı Devlet Hastanesi ve 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yatırımları ile Kepez, çok muazzam kamu yatırımlarını almış bir bölge olacak. 


Başkan Hakan Tütüncü, bölge hastanesinin çevresindeki bağlantı yolların açtıklannın bilgisini verdi. Tütüncü, vatandaşların otoban gibi yollardan geçerek hastaneye gelmesini sağlayacak alt yapı hizmetlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, açıklamasını tamamladı. 



Antalya Hilal


Geri Dön