19 / 04 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi deprem tatbikatı düzenledi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi deprem tatbikatı düzenledi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çocukları yangın ve deprem konusunda bilinçlendirmek, ve itfaiyeyi sevdirmek amacıyla Selim Kazak Anaokulu ’nda yangın ve deprem tatbikatı düzenledi




Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çocukları yangın ve deprem konusunda bilinçlendirmek, itfaiyeyi sevdirmek amacıyla Selim Kazak Anaokulu’nda yangın ve deprem tatbikatı düzenledi. Okuldaki yangın alarmının devreye girmesinden sonra minikler hızlı bir şekilde öğretmenleri tarafından bahçeye çıkarıldı. İtfaiye Eğitim Uzmanı Hasan Altuntaş, heyecanlı miniklere afet sırasında yapmaları gerekenleri gösterdi. 


Hayat üçgenini öğrendiler


Küçük çocuklara yangın anında neler yapacakları ve nasıl davranacakları uygulamalı olarak anlatıldı. Altuntaş, minikleri ateş ve çakmakla oynamamaları, prizlere dokunmamaları konusunda uyardı. Yangın eğitiminin ardından deprem anında yapılması gerekenler anlatıldı. Miniklere, deprem sırasında uygulanacak hayat üçgeni pozisyonu gösterildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 1 yıl içerisinde ilçeler dahil olmak üzere 20 bine yakın öğrenciye yangın eğitimi verildiği belirtildi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön