20 / 04 / 2024

Antalya Büyükşehir'den En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması!

Antalya Büyükşehir'den En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere yarışma düzenliyor. “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”nda toplam 35 bin lira para ödüllü verilecek.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere yarışma düzenliyor. “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”nda toplam 35 bin lira para ödüllü verilecek. Başvurular 29 Mart-29 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi’ne yapılacak. Yarışmanın ödül töreni 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleşecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya da yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak, çevreyi güzelleştirmek, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan  “En Güzel Bahçe ve Balkon” yarışması düzenliyor. Akdeniz Üniversitesi, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, EXPO 2016 Ajansı, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş. destekleriyle gerçekleşecek yarışmada toplam 35 bin lira para ödülü dağıtılacak. 

5 AYRI KATEGORİDE YAPILACAK

En Güzel Balkon, En Güzel Konut Bahçesi, En Güzel Apartman Bahçesi, En Güzel Site Bahçesi, En Güzel İşyeri Bahçesi kategorilerinde düzenlenen yarışmaya bu konuda profesyonel hizmet veren, kişi, kurum ve kuruluşlar ile 18 yaşından küçükler katılamayacak. Kaleiçi ve Şarampol Caddesi, Büyükşehir Belediyesi’nin bu çerçevede yürüttüğü proje çalışmaları kapsamında bulunduğu için yarışma dışında tutuldu.  

BAŞVURULAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE

Yarışmaya katılmak isteyenler, detaylı bilgiyi http://bahcebalkonyarismasi.antalya.bel.tr adresinden öğrenebilecek. Aynı adresten temin edebilecekleri başvuru formunu doldurup, yarışmaya katıldıkları mekanının basılı ve dijital fotoğraflarını dosyaya ekleyerek 29 Mart- 29 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi'ne elden teslim edecek. Başvuru yapan herkesin yarışmaya katıldığı mekânı yarışma sonuna kadar başvurduğu şekilde muhafaza etmeye özen göstermesi isteniyor. 

BİRİNCİLERE 4 BİN LİRA ÖDÜL

Yarışmada her kategoride ilk 3 sırada yer alan yarışmacılara ödül verilecek. Yarışmanın birincileri 4'er bin lira, 2'ncileri 2 bin, üçüncüler ise biner lira para ödülünün sahibi olacak. Toplam 35 bin liralık para ödülü dağıtılacak. Jürinin 2-14 Mayıs tarihleri arasında yapacağı değerlendirmenin ardından 21 Mayıs'ta sonuçlar açıklanacak. Yarışma ödülleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen törende verilecek.

SEÇİCİ KURUL 

Yarışmanın seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor: İbrahim Evrim (Antalya Büyükşehir Belediyesi), Ahmet Tezel (Antalya Büyükşehir Belediyesi), Prof.Dr. Veli Ortaçeşme (A.Ü.Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü), Doç.Dr. Hacer Mutlu Danacı (A.Ü.Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü), Keziban Arıcan (Tmmob Peyzaj Mimarları Odası), Ömer Gündeşlioğlu (Süs Bitkileri Ve Mamülleri İhracatçıları Birliği), Ahmet Caner Tamer (Expo 2016 Ajansı), Sezen Gıran Taşçıoğlu (Antalya İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü), Merve İnci (Antepe İnşaat Ve Ticaret A.Ş).

Yarışmanın seçici kurulu değerlendirmelerinde, mekânın genel tasarımı, mekânın estetik görünüşü ve bakımlılığı, mekânın işlevselliği, bitki kompozisyonu, (çeşitlilik, tür seçimi, yer seçimi), kullanılan yapı ve dekorasyon elemanlarının (mobilya, aksesuar, su unsuru vb.) uygunluğu, kullanılan yapısal ve bitkisel malzemelerin uyumuna dikkat edecek.



Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön