20 / 04 / 2024

Antalya Büyükşehir'den Saliha Gedikli’ye konteyner ev!

Antalya Büyükşehir'den Saliha Gedikli’ye konteyner ev!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre’nin Karabucak Mahallesinde yaşayan ve bir yıl içinde önce babasını sonra annesini kaybeden 47 yaşındaki Saliha Gedikli’ye konteyner ev gönderdi.




Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre’nin Karabucak Mahallesinde yaşayan ve bir yıl içinde önce babasını sonra annesini kaybeden 47 yaşındaki Saliha Gedikli’ye konteyner ev gönderdi. Son derece modern dizayn edilen konteyner evi teslim alan Saliha Gedikli’nin mutluluğu gözlerine yansıdı.


47 yaşına kadar anne ve babasını yalnız bırakmak istemediği için evlenmeyen ve hala tek başına harabe bir evde yaşamını sürdüren Saliha Ablanın yardımına Antalya Büyükşehir Belediyesi koştu. Başkan Menderes Türel’in talimatıyla, Saliha Gedikli’nin daha düzgün bir evde yaşayabilmesi için bütün imkanlar seferber edildi. Hemen bir konteynır ev satın alınarak Antalya’dan Demre’ye gönderilerek, Gedikli’ye anahtarı teslim edildi. 

“MAHALLEMİ BIRAKMAK İSTEMİYORDUM”

Yeni evine kavuşmanın mutluluğu gözlerinden okunan Saliha Gedikli, ailesini kaybettikten sonra, ailesinin hatıralarıyla dolu evde yaşamanın kendisi için çok zor olacağını, evin durumunun da çok iyi olmadığını söyledi. Ancak buna rağmen, ailesinden kalan evden ve yaşamanın geçtiği mahalleden ayrı kalmak istemediğini dile getiren Gedikli, “Bu yaşıma kadar ailemle beraber burada yaşadım. Ailemin hatırları ile dolu olan mahallemi bırakmak istemiyordum. Hemen evimin yanına güzel bir ev yapılması beni çok mutlu etti. Böyle bir fırsat verdiği için Menderes Türel Başkana teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” dedi.

“YENİ YUVASINDA YENİ BİR HAYAT DİLİYORUM”

Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş,  konteynır evle birlikte Saliha Gedikli’nin yeni bir yuvaya kavuştuğunu belirterek, “Saliha ablamız tek başına bu zorlu şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışıyordu. Durumu başkanımıza bildirdik ve çalışmalara başlandı.  Saliha ablamıza Antalya’dan gelen bu sıcacık yuva, umarım yeni bir hayatın da başlamasına vesile 



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön