27 / 04 / 2024

Antalya Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi 25 Mayıs'ta açılacak!

Antalya Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi 25 Mayıs'ta açılacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 300 kız öğrenci kapasiteli Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi, 25 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’de hizmete açılıyor




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Gülveren Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde Haziran 2011 tarihinde temelini attığı Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi tamamlandı. Üniversite öğrencilerine yönelik bir gençlik merkezi olarak inşa edilen tesis, 25 Mayıs Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından törenle hizmete açılacak.


300 KIZ ÖĞRENCİ BARINACAK


Akdeniz Üniversitesi Kampusu’na yakınlığıyla dikkat çeken Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi, Antalya’daki önemli bir açığı kapatacak. Şehir dışından gelen sosyoekonomik yoksunluk içindeki üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının da karşılanacağı Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi 300 kız öğrenci kapasiteli olacak. 4 bin 767 metrekarelik alan üzerine yapılan tesis, toplamda 8 bin 200 metrekare alanı kapsıyor.


ENGELLİ ODALARI DA OLACAK


Tesiste, engelli öğrencilerin rahat kullanımına yönelik engelli odaları da bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde planlanan tesiste, gençler için çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirilecek, bireysel danışmanlık hizmetleri verilecek. Tesiste çok amaçlı salon, çamaşırhane, yemekhane, kantin, revir, televizyon odaları, internet odaları, kütüphane, etüt odaları ile sığınak bulunuyor. Misafir öğrencilerin konaklayabileceği 4 ve 2 kişilik odaların tuvalet ve banyosu içinde olan tesiste odalarda yatak, çalışma masası, gardırop yer alacak. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön