25 / 04 / 2024

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nın imar planı tanıtıldı!

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nın imar planı tanıtıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi'nde Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi ve Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, çeşitli meslek odaları, dernek ve vakıf temsilcileri, İMO üyelerine tanıtıldı.



Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi ve Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi'nde tanıtıldı. 


Atatürk Konferans Salonu'ndaki tanıtım toplantısına, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çeşitli meslek odaları, dernek ve vakıf temsilcileri, İMO üyeleri ile esnaf katıldı. Cumhuriyet Meydanı Projesi sunumu ANTEPE'nin kentsel dönüşüm danışmanı mimar Osman Aydın, revizyon plan sunumu ise yüksek mimar Feridun Uyar ve mimar Bülent Baykal tarafından yapıldı. Osman Aydın, yeni projeyle Cumhuriyet Meydanı'nın bin 680 metrekare daha genişletilerek, 6 bin 700 metrekareye çıkarılacağını, büyütülen alandaki işyerlerinin ise yerin altına alınacağını ifade etti. 


Yeni bir bina yapılmayacak 

Aydın, köhneleşmiş alanların yeniden kente kazandırılmasının amaçlandığı proje ile Akdeniz'in önündeki engellerin ortadan kaldırılacağını söyledi. Kente yeni bir meydan yapma, yeni bir kimlik yüklemek için yola çıkmadıklarının altını çizen Osman Aydın, "Biz bu projeye, 'Atılı Kazanarak Bakı Terasları ile Kenti Kentliyi Akdeniz ve Kaleiçi ile yeniden buluşturmak' adını verdik. Cumhuriyet Meydam'na yeni bir bina yapılmayacak. Biz bütün eleştirilere de açığız. Altını özellikle çiziyorum. Burada yeni bir plan yapmadık. Biz Antalya'nın kent meydanı olarak geçen Cumhuriyet Meydanı'nı yeniden düzenledik. Atıl alanları da yeniden kente kazandırmak için çalışma yaptık. Böyle olunca da plana yönelik bir çalışma yapmaya gerek kalmadı" dedi. 


Balbey Projesi'nin önemi 

Osman Aydın, konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi'nin, Balbey Mahallesi'ndeki projesinin önemine de değinerek, buradaki projede başarılı olunması halinde, gelecekte kent merkezinin diğer bölgelerinde bulunan tarihi alanların kente yeniden kazandırılması yönünde de çalışmalar yapılabileceğini ifade etti. Konuşmanın ardından, katılımcılar Osman Aydın'a yaptığı sunum nedeniyle teşekkür ederek, düşüncelerini paylaştı. Toplantının diğer konuşmacıları da, Cumhuriyet Meydanı'nın revizyon planı hakkında bilgiler vererek, soruları yanıtladı.




Antalya Gazete Kaktüs


Geri Dön