23 / 04 / 2024

Antalya Dedeman Oteli'ni Barut Otelleri 80 milyon dolara satın aldı!

 Antalya Dedeman Oteli'ni Barut Otelleri 80 milyon dolara satın aldı!

Turizm sektöründe 42 yıldır faaliyette olan Barut Otelleri, büyüme planları çerçevesinde, Antalya Dedeman Oteli'ni Dedeman Holding'ten yaklaşık 80 milyon dolara satın aldı. Nisan ayında hizmete açılacak



Barut markası ile turizm sektöründe 1971 yılından bu yana faaliyet gösteren Barut Ailesi, Antalya'nın merkezinde en güzel konumlardan birine sahip olan Dedeman Antalya Otelini geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız satın aldı. Şubat'ta Dedeman Grubu ile Antalya Dedeman'ı almak üzere gülüşmeler yapan Barut Hotels, oteli satın almak için anlaşma imzaladı. 


Baaıt Hotels Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) eski başkanı Ahmet Barut, Dedeman Grubu ile satış anlaşmasını imzaladıklarını ve oteli 3 Kasım'da devralacaklarını söylüyor. Antalya bölgesinde böyle bir yatırım planlan olmadığını ancak önlerine çıkan bu fırsatı değerlendirdiklerini belirten Baaıt, "Yaklaşık 540 odalı bu otele 50 milyon TL civarında bir yenileme yatırımı yapacağız. Oteli yine Barut markası adıyla 1 Nisan 2014'te faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" diyor. 


Bu yatırımla grubun Antalya ve Ege sahillerinde çeşitli lokasyonlarda yer alan otellerinin sayısının 10'a, toplam yatak kapasitesinin 8 bine, çalışan sayısının da 4 bine ulaşacağına işaret eden Baaıt, bu ve benzeri fırsatlar çıkması halinde resort otelciliği konusunda yatırımlarına devam edeceklerini de vurguluyor. 


Dedeman Grubu'nun 10 yılın üzerinde bir süreden beri işlettiği Dedeman Antalya Oteli, konumu ile 48 Ekonomist 6 Ekim 2013 dikkat çekiyor. 


Turizm yatırımlarına devam eden Dedeman, Dedeman ve yeni yaratılan Dedeman Park markaları ile turizm alanında büyümeye devam ediyor. 


 Dedeman Grubu, büyüyüme stratejilerini istikrarlı bir şekilde devam ettirdiklerini belirtiyor. Mayıs ayında Dedeman Erbil otelinin açılması ile birlikte gaip, yurtiçinde ve yurtdışında 14 kentte 16 otel sayısına ulaşmış bulunuyor. 


DEDEMAN NEDEN SATTI? 

Dedeman Grubu'ndan dergimize yapılan açıklamada, otelin satışının grubun büyüme planları çerçevesinde yapıldığına işaret ediliyor. Açıklamada, "Dedeman Grubu olarak hazırladığımız ve uygulamaya koyduğumuz '2020'ye Doğru Dedeman Stratejik Planı' doğrultusunda, büyümemize paralel olarak gerekli olan finansmanı özkaynaklarımızdan sağlamak amacıyla, Barut Oteller Grubuna Dedeman Antalya otelimizin satışını gerçekleştirdik" deniliyor. 


Bu satış haricinde gündemlerinde başka bir mülk satışı bulunmadığına Büyümek için 100 milyon Euro ayırdı 2011 yılında otelcilikteki 40'ıncı yılını kutlayan Barut Ailesi, bu kutlamalar çerçevesinde, üç yıl içinde yatak kapasitesini 2 katına çıkarma planları olduğunu, bunun için de bu alana 100 milyon Euro'luk kaynak ayırdıklarını açıklamıştı. Baba Ali Barut, büyüme planlarının yine kıyı turizminde devam edeceğini, şehir oteli yatırımı konusunu düşünmediklerini söylemişti. Antalya'da satın alınan otel ile hem kıyı hem de şehir turizmine hitap edilmiş olacak. 

Ekonomist/Levent Gökmen


Geri Dön