26 / 04 / 2024

Antalya Defterdarlığı 5 arsayı satıyor!

Antalya Defterdarlığı 5 arsayı satıyor!

Antalya Defterdarlığı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde yer alan 5 arsayı satıyor. Arsaların ihalesi 10 Mart 2011 Perşembe günü açık teklif usulü yapılacak...



Antalya 'da bulunan atıl vaziyetteki hazine arsa ve arazilerinin,   ekonomiye kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla Defterdarlığımızca belirli periyotlar dahilinde yaptığımız ihalelere Mart ayı içinde de devam edilmektedir. Bu çerçevede Döşemealtı ve Aksu ilçelerimizde bulunan toplam 2.028 m2 büyüklüğünde, 366.000,00 TL değerinde 5 adet Hazine taşınmazının satış ihaleleri 10 Mart 2011 Perşembe günü   yapılacaktır.
                         
Döşemealtı ve Aksu İlçelerinde   Konut Yapımına Uygun Satılık Hazine Arsası ….

Döşemealtı İlçesi, çıplaklı ve Yeşilbayır Mahallerinde bulunan toplam   1.248 m2 yüzölçümündeki   2 adet arsa, 130.000,00 TL bedel üzerinden, Aksu İlçesi Macun Köyünde bulunan 110 m2 yüzölçümdeki Hazine hissesi ise 22.000,00 TL bedelden   ihalede satışa çıkarılacaktır. İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 'inci maddesine açık teklif usulü ile 10 Mart 2011 Perşembe günü gerçekleştirilecektir.

Taşınmazlar 1/1000 ölçekli uygulama imar planında, konut alanı olarak ayrılmıştır.

Aksu İlçesinde Satılık Ticari Alan …
Aynı ihalede, Aksu   İlçesi, çamköy   Mahallesinde bulunan 780 m2 büyüklüğünde, 214.000,00 TL değerinde iki adet arsanın satış ihalesi de açık teklif usulü ile gerçekleştirilecektir. Her iki taşınmazda   planda ticari alan olarak ayrılmıştır.

Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imknı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.    

Hazineden Kiralık Taşınmazlar …

Satılacak parsellerin dışında Döşemealtı İlçesi, Kömürcüler Köyünde bulunan, 20.980 m2 büyüklüğündeki tarla 11.000,00 TL yıllık kira bedeli üzerinden,   3 yıl süre ile, tarımsal amaçla kullanılmak üzere kiraya verilecektir.

Kepez İlçesi, Duraliler Mahallesinde bulunan, 8.042 m2 yüzölçüme sahip arsa ise, imar planında semt spor sahası olarak ayrılmış olup, 85. 000 TL yıllık kira bedeli üzerinden 5 yıl süre ile kiraya verilecektir.

 Kiralama ihaleleri 10 Mart 2011 Perşembe günü Antalya Defterdarlığı ihale salonunda gerçekleştirilecek olup, ilk yıl kira bedeli ihale bedelidir. Takip eden yıllar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin ÜFE oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.   Kira bedellerinden ayrıca KDV alınmayacaktır. Kiracı tarafından talep edilmesi halinde, ilk yıl için kira bedelinin dörtte biri sözleşmenin düzenlenmesinden önce, kalanı üçer aylık dönemler halinde üç eşit taksitte, müteakip yıllar kira bedelleri ise, üçer aylık dönemler halinde dört eşit taksitle ödenebilir.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak Antalya Defterdarlığı (Batı ve Doğu Antalya Emlak     Müdürlüklerinden)   ayrıntılı bilgi alabilirler.


Geri Dön