19 / 04 / 2024

Antalya Defterdarlığı'ndan Durukent Sitesi'nde 95 bin TL'den daireler!

Antalya Defterdarlığı'ndan Durukent Sitesi'nde 95 bin TL'den daireler!

Antalya Defterdarlığı, oturulmaya hazır daireleri 95 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi'ndeki  Durukent Sitesinde 8 adet yıldız blokta 88 adet dairenin 3. Etap satışını duyurdu



 

Antalya Defterdarlığı, Antalya'nın Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi'nde bulunan Durukent Sitesi'ndeki dairelerin  III. Etap Satış İhalesini 27 - 28 Haziran 2011 tarihlerinde açık teklif usulü ile Defterdarlık ihale salonunda gerçekleştirecek.

İhalede toplam 26 adet dairenin 3.429.000,00 TL bedelden ekonomiye kazandırılacak.


Antalya Defterdarı Hidayet Mat'ın açıklaması şöyle;

'Defterdarlığımızca, atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye kazandırılması için taşınmazların satışı, kiralanması, irtifak hakkı tesisi gibi yöntemlerin yanı sıra kat karşılığı inşaat gibi alternatif yöntemler de kullanılmaktadır.

Daha önce kamuoyu ile de paylaştığımız gibi, İlimiz, Kepez İlçesi, Duraliler Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait 10704 ada 9 parsel numaralı 16.544 m2 yüzölçümlü taşınmaz, satış yerine kat karşılığı inşaat ihalesi ile değerlendirilmiş, 26/03/2008 tarihinde yapılan ihalede Kom Yapı İnşaat A.şž 'nin teklifi uygun bulunarak sözleşme imzalanmış, imzalanan sözleşme neticesinde inşa edilen Durukent Sitesindeki 8 adet yıldız blokta toplam 216 daireden 88 adet daire sözleşme gereği Hazineye intikal etmiştir. Kat karşılığı inşaat yöntemi sonucu yaklaşık 7 milyon TL civarındaki hazine arsası yatırımcımıza verilerek, 12 milyon  TL nin üzerinde bir değere sahip 88 tane daire Hazine tarafından elde edilmiştir. Ayrıca 2 yıl süren projede 300 kişinin istihdamı da sağlanmıştır.

Hazineye kalan 88 adet daireden, 35 adedi 7-10 Mart tarihleri 1. Etap satış ihalemizle,  27 adedi ise 27-29 Nisan tarihleri arasında II. Etap ihalemizle ekonomiye kazandırılmış olup, toplam 62 adet daire 9.161.370,00 TL bedel üzerinden satılmıştır.

III. Etap Satış İhalesi ise, 27 ve  28 Haziran 2011 tarihlerinde 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 45 'inci maddesine göre açık teklif usulü ile Defterdarlığımız ihale salonunda gerçekleştirilecek olup, ihalede toplam 26 adet daire  3.429.000,00 TL bedelden ekonomiye kazandırılacaktır.

Sitenin konumu:

Akdeniz Üniversitesinin kuzeyinde bulunan site, Kampus alanı, Tıp Fakültesi ve otogar üçgeni içinde bulunup ve denize otomobil ile 5 dakikalık uzaklıktadır.

Binanın Dış Özellikleri

Site yukarıda bahsedildiği gibi spor alanları, ( Tenis Kortu, Basketbol ve Voleybol sahası, büyük ve çocuk yüzme havuzları), çocuk oyun parkı, yürüyüş yolları, her bir sitenin önünde bulunan ahşap kamelyası ile modern çağın gerektirdiği tüm özelliklere sahiptir. Ayrıca   site de güvenlik sistemi mevcut olup, dairelerde görüntülü zil ve diafon, çelik kapı, ortak kullanım alanları için jeneratör sistemi,  yangın merdiveni  ile aileler için güvenli bir yaşam alanı haline gelmiştir. Binaların dış cephesinde, ısı hesaplarına uygun mantolama üzeri hazır renkli sıva, doğramalarda ise pvc+ısıcam kullanılmıştır.  Sitede her blokta çift hızlı panoramik asansör mevcuttur.

Dairelerin özellikleri

İhalede, Defterdarlığımızca satılacak dairelerin  8 adedi bahçe katı, 4 adedi zemin üstü 1. Kat, diğerleri ise muhtelif katlarda (2, 3, 4, 5 ve 7inci katlar)  olup;

- 15 adedi,  3 oda 1 salon şeklinde, brüt 153 m2 yüzölçüme sahiptir. Daireler bulundukları konuma göre  (katı, cephesi )  125.000,00 TL ile 160.000,00 TL arasında satış ihalesine çıkacaktır.

- 11 tanesi ise, brüt 105 er m2 büyüklüğüne sahip, 2 oda 1 salon şeklindedir. Bu dairelerde 95.000,00 TL ile 125.000,00 TL arasındaki bedellerden satılacaktır.

- Dairelerin tamamında gün ısı, 2 şer adet klima mevcut olup, ıslak zeminlerde tavana kadar fayans kaplama yapılmıştır.  Odalar saten alçı üzeri su bazlı boya ile boyanmıştır. Dairelerde zeminler laminat parke ile döşenmiştir. Her bir bölüm, vestiyeri, mutfak dolabı, duşakabini ile alındığı anda oturmaya müsaittir. Dairelerde kat kaloriferi döşenmiş olup, istendiği anda doğalgazlı sisteme geçmeye tesisat uygundur.

Hazineden daire almanın avantajları..

İhale sonucu,  daireleri alan vatandaşlarımız, satış bedelinin en az ¼ ünü peşin olarak ödedikten sonra, geriye kalan bedeli 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeyebilirler. Taksitlere aylık   % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Ayrıca vatandaşlarımız ihale sonucunda başta tapudaki alım ve satım harcı olmak üzere dairelerin satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgelerden dolayı her hangi bir vergi, resim ve harç ödemeyecek, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile de emlak vergisinden de muaf olacaklardır.

Daireleri alan vatandaşlarımız isterlerse yukarıda belirtilen taksitlerle satış bedelini ödeyebilecekleri gibi, Bankalardan kişilerin şartlarına uygun ve uzun vadeli konut kredisi de kullanabileceklerdir.

Vatandaşlarımız istedikleri takdirde 22 Haziran 2011 tarihinden itibaren görevliler tarafından mesai saatleri içinde taliplilere daireler gösterilecektir.

Hazineden satılık arsa ve araziler …

Ayrıca aynı ihalede, Defterdarlığımız tarafından Döşemealtı ilçesi Yarbaşçandır Köyünde bulunan 3.054 m2 büyüklüğünde 2 adet arazi 31.250,00 TL den satılacak olup, taşınmazlar plansız alanda kalmaktadır.

Kepez İlçesi, Varsak Mahallesinde bulunan 410 m2 büyüklüğündeki hazine hissesi 72.000,00 TL den satılacak olup, taşınmaz planda konut alanı olarak ayrılmıştır.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili Antalya Defterdarlığından ( Batı Antalya Emlak Müdürlüğü )  ayrıntılı bilgi alabilirler.'


Antalya Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamayı görmek için tıklayın!






































 

 


Geri Dön