20 / 04 / 2024

Antalya Demre Meydanı cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Meydanı cazibe merkezi olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Meydanı’nda yapılacak düzenlemeyle Avrupai bir görünüme kavuşacağını söyledi. Başkan Türel, “Noel Baba Kilesi bölgesi ve Demre Meydanı artık yeni bir cazibe merkezi olacak.



,

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Meydanı’nda yapılacak düzenlemeyle Avrupai bir görünüme kavuşacağını söyledi. Başkan Türel, “Noel Baba Kilesi bölgesi ve Demre Meydanı artık yeni bir cazibe merkezi olacak. Demre’nin Çağman ve Belören Mahalleleri’nin 30 yıllık su sorunun çözüyoruz. İki yılda altyapıya 20 milyon TL yatırım yapacağız” dedi. 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Batı Bölgeleri inceleme gezisi ikinci gününde Demre İlçesi’yle devam etti. Başkan Menderes Türel, Demre Belediyesi Toplantı Salonu’nda Demre Bölgesine yapılacak yatırımlarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekretere Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


DEMRE MEYDANI’NA DÜZENLEME 

Böyle coşkulu bir kalabalıkla buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, “Demre’ye seçimlerden önce ve sonra birçok kez geldim. Artık Demre’nin sorunlarını çözebilme imkanı bulduk. Senelerdir birikmiş sorunları çözmek hemen mümkün değildir. Bu bölgenin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Böyle güzel ve özel bir ilçede ne yapılsa azdır. Her gelişimizde farklı projelerle sizlerin karşısında olacağız. Demre Noel Baba Kilisesi ile dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Demre Meydanı’nın çehresi çok değişecek. Noel Baba Kilesi bölgesi ve Demre Meydanı’nda yeni bir çalışma yapacağız” dedi. 


CAZİBE MERKEZİ OLACAK

İlçe belediyelerinin imkanları bir yere kadar diyen Başkan Türel, “Eksik kalan hizmetleri artık Büyükşehir Belediyesi ile tamamlıyoruz. Demre Belediyesi Hizmet Binası önündeki meydan parke taşları ile kaplandı. Geri kalan kısım ise Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün bir proje anlayışı ile tamamlanacak. Eski Halk Pazarı yerinde 2400 metrekarelik alanda da yeni bir meydan düzenlemesi yapacağız. Semt Park Alanları inşa edeceğiz. Çocukların en iyi şekilde vakit geçireceği bir park çalışması olacak. Park ve meydan çalışmaları düzenlemesi toplam 22 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Böylelikle Demre’nin kent merkezi bambaşka bir cazibe merkezi olacak. Demre merkezi Avrupai bir görünüme kavuşacak” diye konuştu. 

30 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Demre’ye önemli içme suyu yatırımları olacağını söyleyen Türel, konuşmasında şunlara değindi: “Çağman ve Belören mahallelerinin içme suyu sorununu 32 kilometre hat döşeyerek çözüyoruz. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla 30 senelik su sorunu çözülecek. İhalesi bir ay içinde yapılacak. 3,5 milyon TL’lik bir yatırımla su sorunu çözülecek. Kanalizasyon çalışmaları da başlayacak. Arıtma ve kanalizasyon yatırımı yapılmazsa geleceğimiz karanlık olur. Demre Beymelek’te 125 kilometre kanalizasyon şebekesini 10 milyon TL’lik bir yatırımla 2015 yılı içinde kazandıracağız. Örümcek ağı gibi Demre’yi kanalizasyon ağı ile örüyoruz. Demre Atıksu Arıtma Tesisi de 70 bin kişiye hizmet verecek kapasitesi ile yapılacak. İki senede Demre’ye ASAT tarafından 20 milyon TL yatırım yapılacak.”


SAHİL DÜZENLEMESİNİ BÜYÜKŞEHİR TAMAMLAYACAK

Demre’nin mezbaha sorunu ile ilgilide açıklamalarda bulunan Başkan Türel, “852 metrekarelik mezbaha projesini bu sene ihaleye çıkartarak, yıl sonunda kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Demre’de yapılan sahil düzenlemesine Demre Belediyesi başlamıştı. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak sahil projesini Demre Belediyesi’nin bıraktığı yerden alıyoruz ve 1,5 milyon TL’lik yatırımla sahil düzenlemesini Demreli vatandaşlarımıza kazandırıyoruz. Demre girişinde de yeni bir düzenleme yapılacak. Demre’nin girişi çiçek gibi olacak” diye konuştu. 



YOL YATIRIMLARI GELİYOR 

İlçelerin en önemli sorununun yol olduğunu kaydeden Menderes Türel, “Büyükşehir Belediyesi sorumlu olduğumuz yollarda sırasıyla sıcak asfalt çalışması yapacağız. Artık vatandaşlarımız kaymak gibi yollarda seyahat edecek. Bu sene medyana gelen Afet gibi olaylara hemen müdahale ederek, yol bakımlarını hemen yapıyoruz. Başbakanımız Antalya ziyaretinde Demre’ye yapılan yatırımları çok önemsedi. Demre’de 66 sene sonra suya kavuşan Fatma Nine’nin evini ziyaret edeceğiz” dedi 


BAŞKAN TÜREL’E FARHİ HEMŞERİLİK 

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Menderes Başkan’ın her zaman Demre’ye büyük destek verdiklerini belirtti. Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ise Demce İlçesi adına müjdeli haberler alacaklarını, bugün Demre’nin gelecek vizyonuna taşıyacak önemli bir gün olacağını kaydetti. 

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, toplantı sonrasında Başkan Menderes Türel’e Demre Belediye Meclis kararı ile verilen fahri hemşerilik unvanını verdi. 


ASAT BİRİMİ VE KREŞ AÇILIŞI YAPTI 

Basın toplantısın ardından ise Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Demre ASAT hizmet biriminin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Türel, ASAT personelinde bilgi aldı. Demre Meydanı’nda vatandaşlardan tarafından yoğun ilgi gören Menderes Türel, vatandaşlar sohbet etti. Başkan Türel, Demre’de faaliyete giren Gündüz Bakımevi ve Kreş’in açılış törenini gerçekleştirdi. 




Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön