20 / 04 / 2024

Antalya Dokuma Park'taki fabrikalar yenileniyor!

Antalya Dokuma Park'taki fabrikalar yenileniyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından Antalya’ya kazandırılan Dokuma Park’ta tadilat çalışmaları devam ederken alan, her gün yüzlerce kişinin akınına uğruyor



Antalya Dokuma Park’ın içindeki fabrika binalarında yürütülen güçlendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Güçlendirme çalışmaları, binanın aslına uygun olarak yapılıyor. Güçlendirme çalışması binaların kolonları, çatı taşıtıcılarını kapsarken, binanın yıkılan ve tahrip olan duvarları da yeniden restore ediliyor.


Yıl sonu bitecek


Güçlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra tarihi fabrika binaları, proje çerçevesinde bilim merkezi, tekstil müzesi ve sergi salonu olarak kullanılacak. 4 milyon 500 bin liraya mal olması beklenen tadilat ve güçlendirme çalışmalarının Aralık ayına kadar bitmesi bekleniyor.


Bölgenin nefes borusu


Güçlendirilecek olan fabrika binasında TÜBİTAK işbirliği ile Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezi kurulacak. Kepez Belediyesi tarafından Antalya’ya kazandırılan Dokuma Park, her gün yüzlerce insanın uğrak yeri oldu. Gelen vatandaş, parkın bölgede yaşayanların nefes borusu haline geldiğini kaydetti.



Akdeniz Manşet


Geri Dön