28 / 03 / 2024

Antalya Döşemealtı'nda 2 bin villa için inşaat ruhsatı verildi!

Antalya Döşemealtı'nda 2 bin villa için inşaat ruhsatı verildi!

Döşemealtı ilçesinde son 1.5 yılda 2 bin villa için inşaat ruhsatı verildi. Antalya'nın zenginleri merkeze göre daha serin olan ilçeye akın ediyor.



Antalya sıcaktan kavrulurken, rahat bir nefes alınabilen Döşemealtı ilçesi, büyümeye devam ediyor. Hava sıcaklığında 3 dereceyi aşan fark, düşük nem, doğal güzellikler Döşemealtı'nın yıldızını her yıl biraz daha arttırıyor. Her yıl hızla büyüyen ilçede, 2014 Mart ayından beri, yani yaklaşık 1.5 yılda verilen villa ruhsatı sayısı 2 bini aştı. 


MİLYONLUK VİLLALAR 

Döşemealtı'da özellikle Karaman ve Nebiler mahallelerinde müstakil binalar, Yeşilbayır ve Altınkale mahallelerinde ise içerisinde her türlü sosyal tesisin olduğu siteler yapılmaya devam ediyor. İlçede sadece Yeniköy merkezde yüksek katlı apartmanlar var. Bölgede yapılan villaların değeri milyon dolarla ifade ediliyor. 


SİYASİLERİN GÖZDESİ 

Antalya'nın sıcağı ve yoğun temposundan bir kaçış noktası haline gelen Döşemealtı, siyasilerin de gözdesi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'dan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e ve eski Başkan yeni milletvekili Mustafa Akaydın'a kadar çok sayıda siyasi isim Döşemealtı'da villa sahibi. 


400 BİN NÜFUS 

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yeni Antalya'nın kurgulanacağı ilçe olduklarını vurguladı. Yerel seçimden bu yana geçen 1.5 yıllık sürede verdikleri villa inşaatı ruhsatı sayısının 2 bini bulduğunu ifade eden Genç, "Planlı alanlardaki nüfus projeksiyonu 400 bin. Şu an nüfus 52 bin seviyesinde. Yapılaşma oranı henüz sadece yüzde 7'lerde" dedi. 


KAVŞAK NOKTASI 

Döşemealtı'nın hem iklimsel şarları, hem imar planı hem de doğal koşullarıyla bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Genç, "Kente yapılan yeni çevre yolları, batı ve kuzey çevre yolları ilçemizden geçiyor. Bu kavşakların dağılım noktası ilçemiz. Bu yatırımlar ilçemizi daha da ön plana çıkartıyor. Daha 15 yıl en hızlı gelişen bölge Döşemealtı olacak" dedi. 


GÖKDENİZ VE FATİH TEKKE

Döşemealtı, ilçe sınırlarında yer alan Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren işadamları başta olmak üzere, iş dünyasının da tercihi. Bölgede villa sahibi olan isimler arasında Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke gibi futbol dünyasının önemli simaları da dikkat çekiyor. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön