29 / 03 / 2024

Antalya eğitim kompleksi yapılacak 6 il içerisinde!

Antalya eğitim kompleksi yapılacak 6 il içerisinde!

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya'nın eğitim kompleksi yapılacak 6 il arasında olduğunu ve Varsak'a 17 okul yapılacağını söyledi..



AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya'nın eğitim kompleksi yapılacak 6 il arasında olduğunu belirterek, kompleksin Kepez ilçesi Varsak bölgesine yapılacağını belirtti. Sümer, aydınlık ve bilinçli bir gelecek için eğitimde kalitenin çok önemli bir olgu olduğunu vurgulayarak, "Muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmenin en önemli unsurları arasında eğitimin vazgeçilemeyecek bir yeri vardır. Türkiye AK Parti iktidarı döneminde ulaşıma, sağlığa ve ekonomiye verdiği önem kadar eğitime de büyük önem vermektedir. Örneğin sadece 2015 yılında 94'ü hayırsever, 705'i devlet tarafından olmak üzere toplam 799 derslik kazandırılacak" şeklinde konuştu. 


ŞANSLI İLERDEN BİRİYİZ 

Hükümetin Antalya'ya büyük önem verdiğini dile getiren Sümer, "Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı'nın 6 Ocak 2015 tarihli ve 109038 sayılı yazısı ile 6 ilde eğitim kompleksi yapılması kararlaştırılmıştır. Bu şanslı iller arasında Antalya da bulunmaktadır. Antalyamıza kazandırılacak olan eğitim kompleksi için Orman Bölge Müdürlüğü'nden geçici ön izin alınmıştır" dedi. 


VARSAK'A 17 OKUL GELİYOR 

AK Parti Antalya İl Başkanı Sümer, Eğitim kompleksinin adının Antalya Gıyasettin Keyhüsrev Eğitim Kompleksi olacağını belirterek, "Antalyamıza kazandırılacak olan eğitim kompleksi Kepez ilçemizin Varsak bölümünde 17 okulda 568 derslikte 19 bin 312 öğrenci kapasiteli olacak" ifadelerini kullandı. 


Sabah


Geri Dön