16 / 04 / 2024

Antalya emlakta İstanbul'u geçti!

Antalya emlakta İstanbul'u geçti!

Nirvana İnşaat ve Turizm Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Ulukapı, "Konyaaltı'nda yapılan konutların yarısından fazlasını Rus'lar alıyor. Hatta bazı müteahhitler özel olarak sadece yabancıların oturacağı siteler yapıyor" dedi




Emlak sektöründe atağa geçen Antalya'ya yabancı turistin ilgisinin artması sektöre can verdi. Emlak sektörünün yeni müşterileri arasında varlıklı Araplar da var. 


Sıcak iklimi ve coğrafyasıyla birçok şehirden göç alan Antalya, emlak sektöründe büyük projelere imza atıyor. Yabancı turistlerin konut edinme taleplerinin gün geçtikçe arttığını söyleyen Nirvana İnşaat ve Turizm Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Ulukapı, "Konyaaltı'nda yapılan konutların yarısından fazlasını Rus'lar alıyor. Hatta bazı müteahhitler özel olarak sadece yabancıların oturacağı siteler yapıyor. Varlıklı Araplar da yeni müşteriler arasında" dedi. 


AVRUPALI DOĞA İSTİYOR 

Antalya'ya yerleşen Rus turistlerin oturmak için daha çok şehrin içinde, alışveriş merkezi ve restoranların olduğu semtleri tercih ettiklerini kaydeden Ulukapı, Avrupalı turistin ise yoğunluktan, gürültüden uzak doğayla iç içe olacakları daha sakin yerlerden ev aldığını belirtti. Ortadoğu'daki karışıklıklardan uzaklaşmak isteyen Arapların da geçmişe nazaran Antalya'ya daha çok ilgi gösterdiğine dikkat çeken Hüseyin Ulukapı, maddi durumu iyi olan Arapların İstanbul'daki rezidanslarla birlikte Antalya'ya da yöneldiğini söyledi. 


İSTANBUL'U GERİDE BIRAKTI

 Antalya'da 13 bin 244 Rus, 7 bin 212 Ukraynalı, 6 bin 586 da Alman yaşadığını söyleyen Ulukapı, Antalya'nın yabancılara yapılan konut satışında İstanbul'u geçerek birinci olduğunu belirtti. Ulukapı," 1 Eylül 2014'te yapılan araştırmaya göre Antalya'da yabancı turistlere 590 adet konut satılmış. İstanbul ise 546 konut ile onun gerisinde. Konut talebinin artması fiyatları da yükseltiyor. Beş yıl önceye göre gayrimenkul fiyatlarında yüzde 70 artış var" dedi. Ulukapı, bu artışın alım gücünü azaltmasına rağmen, mal sahiplerinin elde edeceği karı arttıracağını kaydetti. 


LARA'DA YER KALMADI 

İnşaat yapılacak boş arsa kalmadığı için ev fiyatlarının özellikle Laıa bölgesinde çok yükseldiğini söyleyen işadamı, "Muratpaşa'da neredeyse konut yapılacak arsa kalmadı. Konumu da iyi olduğu için fiyatlar sürekli yükseliyor. 

Antalya'da satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 26 oranında artış gösterirken, kiralık konutta ise yüzde 21 artış gözlendi. Kırcamii'nin imara açılması kenti rahatlatacak. Bölgede yüksek standartta bir altyapı çalışması yapılırsa Lara'yı bile geçebilecek örnek bir mahalle olabilir" diye konuştu. 


KENTİN GÖRSEL BÜTÜNLÜĞÜ YOK 

Bir dünya şehri olan Antalya'da şehrin görsel olarak bütünlük içinde olmadığını, bu konuda belediyelerin daha özenli olması gerektiğini söyleyen Ulukapı, belli yaptırımlar getirilmesinin önemini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Her müteahhit kafasına göre binalar yapıyor oysa özellikle kat ve renk konusunda bir sınırlama getirilmeli. Neden bizim de şehrimizin silueti Avrupa'daki mimari gibi uyum ve bütünlük içinde olmasm. Eğer Kırcamii vizyon sahibi kişilere bırakılırsa bu görünümü elde edebiliriz."



Hürriyet Akdeniz


Geri Dön