28 / 03 / 2024

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nda süreç başlıyor!

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nda süreç başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere bu yıl ikincisini düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular Mart ayı içerisinde başlıyor.




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere bu yıl ikincisini düzenlediği  “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular 27 Mart’ta başlıyor. Toplam 35 bin lira para ödüllü yarışmaya katılmak isteyenler formlarını 28 Nisan’a kadar elden Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edebilecek.


Büyükşehir Belediyesi, Antalya da yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak, çevreyi güzelleştirmek,


halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan  “En Güzel Bahçe ve Balkon” yarışmasının bu yıl ikincisini düzenliyor. Akdeniz Üniversitesi, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş. destekleriyle gerçekleşecek yarışmada toplam 35 bin lira para ödülü dağıtılacak.


5 AYRI KATEGORİDE YAPILACAK


En Güzel Balkon, En Güzel Konut Bahçesi, En Güzel Apartman Bahçesi, En Güzel Site Bahçesi, En Güzel İşyeri Bahçesi kategorilerinde düzenlenen yarışmaya bu konuda profesyonel hizmet veren, kişi, kurum ve kuruluşlar ile 18 yaşından küçükler katılamayacak. Geçen yıl yapılmış En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışmasında dereceye girip ödül alan kişiler yarışmaya katılamayacak.


BAŞVURULAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE


Yarışmaya katılmak isteyenler, detaylı bilgiyi Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi www.antalya.bel.tr adresinden ve 249 53 30 nolu telefondan öğrenebilecek. Aynı adresten temin edebilecekleri başvuru formunu doldurup, yarışmaya katıldıkları mekanının basılı ve dijital fotoğraflarını dosyaya ekleyerek 27 Mart- 28 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’ne elden teslim edecek. Başvuru yapan herkesin yarışmaya katıldığı mekânı yarışma sonuna kadar başvurduğu şekilde muhafaza etmeye özen göstermesi isteniyor.


BİRİNCİLERE 4 BİN LİRA ÖDÜL


Yarışmada her kategoride ilk 3 sırada yer alan yarışmacılara ödül verilecek. Yarışmanın birincileri 4'er bin lira, 2'ncileri 2 bin, üçüncüler ise biner lira para ödülünün sahibi olacak. Toplam 35 bin liralık para ödülü dağıtılacak. Jürinin 2-14 Mayıs tarihleri arasında yapacağı değerlendirmenin ardından 22 Mayıs'ta sonuçlar açıklanacak. Yarışma ödülleri ise 25 Mayıs’ta düzenlenen törende verilecek.



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön