29 / 03 / 2024

Antalya Ermenek'te tapu sorunu çözülüyor!

Antalya Ermenek'te tapu sorunu çözülüyor!

Antalya'da kentin Dedeman, Lara, Şirinyalı gibi en lüks mahallerinin bulunduğu Muratpaşa ilçesinin sınırlarında yer alan gecekondu mahallesi Ermenek'te tapu sorunun çözülmesi için son aşamaya geçildi.



ANTALYA'da Muratpaşa ilçesinin gecekondu mahallesi Ermenek'in sakinleri, belediye mülkiyetindeki arazileri yaptıkları evlerin satışının görüşüleceği belediye meclisine akın etti. Genci yaşlısı, kadını erkeği meclisin kırmızı koltuklarını doldurdu, siyasi parti sözcülerin gecekonduculara destek veren konuşmalarından sonra alkışlar dakikalarca sürdü. 


Antalya'da kentin Dedeman, Lara, Şirinyalı gibi en lüks mahallerinin bulunduğu Muratpaşa ilçesinin sınırlarında yer alan gecekondu mahallesi Ermenek'te tapu sorunun çözülmesi için son aşamaya geçildi. Muratpaşa Belediye Meclisi, Mayıs ayı birleşiminde, 620 ayrı imar parselinde hak sahipliği durumunun belirlenmesinin ardından parsellerin Belediye Encümeni'nce ihaleyle satılması için yetki devri görüşüldü. Yıllardır oturdukları evlerin tapularını alma şansına sahip olacak mahalle sakinleri de genci yaşlısı, kadını erkeği meclise akın etti. Herkesten önce gelip meclisin kırmızı dinleyici koltuklarına oturan mahalle sakinleri görüşmeleri dikkatle izledi. 


Siyasi parti grupları adına yapılan konuşmalarda Ak Parti sözcüsü Cemal Öner'in Muratpaşa'da yıllardır çözülmeyen Kırcamii imar planlarını ve Ermenek tapu sorununun siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulaması alkışlarla karşılandı. Ardından MHP sözcüsü Mustafa Taşbaş, Ermenek'te sorunun mahalle sakinleri adına çözülmesi konusunda destek vereceklerini açıkladığı konuşması yine dakikalar süren alkışlarla karşılandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, söz konusu parsellerin satışı için encümene yetki verilmesini içeren ilgili gündemin meclis komisyonunda tekrar değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, meclise gelen Ermeneklilere, “İlgili gündem karara bağlanmak üzere yeniden meclisi gündemine gelecek. Sizleri o mecliste de görmek istiyoruz" diye konuştu. Başkan Uysal'a mahalle sakinleri alkışlarla teşekkür ederek bir sonraki meclis oturumunda tekrar gelmek üzere meclisten ayrıldı.



Hürriyet 


Geri Dön