23 / 04 / 2024

Antalya Ernez'in yol sorunu çözülüyor!

Antalya Ernez'in yol sorunu çözülüyor!

Ernez’in 15 yıldır süregelen yol sorununu Başkan Menderes Türel’in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi çözüyor. Büyükşehir ekipleri, Ernez’in, Finike yoluna bağlantısını dörtte üç oranında kısaltacak yeni bir kestirme yol açıyor...




Finike’nin en uzak köylerinden olan 850 metre yüksekliğindeki Ernez’in 15 yıldır süregelen yol sorununu Başkan Menderes Türel’in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi çözüyor. Büyükşehir ekipleri, Ernez’in, Finike yoluna bağlantısını dörtte üç oranında kısaltacak yeni bir kestirme yol açıyor.


27 Mart’ta başlayan çalışmalar zorlu bir coğrafyada gerçekleşiyor. Dağ yamacında çalışan Büyükşehir Belediyesi iş makineleri, kayaları kırarak zor bir çalışma gerçekleştiriyor. Ekipler, yol üzerinde 12 metre uzunluğunda bir de menfez inşa edecek. 171 bin liraya mal olması beklenen yeni yol çalışmalarının 1 ay sürmesi hedefleniyor. Çalışmalar tamamlandığında Ernez’i Finike yoluna ulaştıran virajlarla dolu bağlantı yolu 4 kilometreden 1 kilometreye düşecek.


HAYALDİ GERÇEK OLUYOR


Ernez Köyü Muhtarı Niyazi Başaran, yıllardır dile getirmelerine rağmen bugüne kadar bir türlü açılmayan yolun köy sakinlerinde sevince boğduğunu söyledi. Dere yatağından geçen mevcut yolun hem uzun hem tehlikeli olduğunu belirten Başaran, “Hayalimiz gerçek oluyor. Yeni açılan kestirme yol ile ulaşım kısalacak. Sorunumuzu çözme sözü veren ve sözünü kısa sürede yerine getiren Başkanımız Menderes Türel’e teşekkür ediyoruz. Yeni yol köyümüze iyi gelecek” dedi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön