28 / 03 / 2024

Antalya Esentepe'ye kültür merkezi inşa edilecek!

Antalya Esentepe'ye kültür merkezi inşa edilecek!

Başkan Hakan Tütüncü, "Vatandaş belediyeye gelemiyorsa belediyeyi ayağına götürürüz." dedi ve Esentepe Mahallesi'ne, içerisinde vezne ile belediye iletişim merkezinin olacağı semt kültür merkezi inşa edeceklerinin müjdesini verdi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2. döneminde başlattığı ve 3.turunu gerçekleştirdiği hizmet istişare toplantısı kapsamında DSİ su kanalının kuzeyindeki mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Tütüncü. Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Süleyman Demirel'in evinde yapılan toplantıya Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır. Meclis Üyesi Serhat Demir, Fen İşleri Müdürü Ali Aslan, İmardan Sorumlu Başkan Danışmanı Ramazan Eciş, Ak Parti Kepez İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Turan ve Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Biiyükkeleş ile katıldı. Hizmetlerin konuşulduğu toplantıda Barış. Kütükçii. Yavuz Selim. Erenköy. Kanal. Esentepe ve Fatih Mahalle Muhtarları da hazır bulundu.Toplantıda muhtarlara yeni yatırımlar müjdesi veren Tütüncü, bir önceki dönem seyir terası kazandırdıkları Masa Dağı'na 200 dönümlük bir park yapacaklarını açıkladı. Tütüncü, proje hazırlıkları süren parkın içerisine Antalya'nın dört bir tarafından görülebilecek bir simge proje de inşa edeceklerini de belirtti.Tütüncti. Göçerler Mahallesi Masa Dağı bölgesinde 1500 dönümlük arazi üzerinde yapılacak olan Antalya Bölge Hastanesi'nin. bölgeye heyecan getiren bir yatırım olduğunun altını çizdi. Antalya Bölge Hastanesi'nin, 1000 yatak kapasitesinin 1500'e çıkarılmasıyla ilgili çalışma yapıldığı bilgisini veren Tütüncü, "Hastane alanın imar planları yapıldı ve kesinleşti. Sağlık Bakanlığı'nın, 2015 yılı içerisinde yatırımı planlanan şehir hastaneleri arasına Antalya Bölge Hastanesi'ni de aldı" açıklamasını yaptı. 


Başkan Hakan Tütüncü, su kanalının kuzeyindeki mahallelerin en önemli sorunu olan 2B'nin çözüldüğünü, ilgili kamu kurumunun taMahallesi'nde 24 derslikli Anadolu Lisesi'nin temelini attık. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 16 derslikli Spor Lisesi. 100 kişilik pansiyon binası ile 24 derslikli İlkokulun yapımı da başladı. Bölgenin okul taleplerini karşıladıklarını hatırlatan Tütüncü. "Çamlıbel Çankaya Mahallesi'nde kazandırılan 16 derslikli ortaokul binası ise hizmete girdi. Bölgeye yeni eğitim kurumları kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. " ifadesini kullandı.Başkan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçenin kuzeyinde, Korkuteli Kavşağı ile Havaalanı Yolu Kavşağı arasında açacakları 60 metrelik yolun da bölgeye ciddi bir hareketlilik getireceğinin altını çizdi. Kepez'in hizmette bereketli bir dönem yaşadığına vurgu yapan Tütüncü, ilçenin sorunlarını çözmek, dev yatırımlar yapmak için bürokratlarıyla gece-giindüz çalıştıklarını söyledi.Esentepe Mahalle Muhtarı İlyas Manav, bölge sakinlerinin ulaşım sorunundan dolayı Kepez Belediyesi'ııe gidemediği için bölgeye "belediye semt veznesi" yapılmasını talep etti.Başkan Hakan Tütüncü, bu talep üzerine Esentepe ve bölge mahallelere "semt kültür merkezi" müjdesi verdi. "Vatandaş belediyeye gelemiyorsa belediyeyi ayağına götürürüz." diyen Tütüncü, şunları söyledi: "Esentepe Mahallesi'ne. içerisinde belediye iletişim merkezinin. veznenin. AKMEK Kurs şubesinin, bilgi evinin olacağı semt kültür merkezi inşa edeceğiz. Esentepe ile Çamlıbel, Çankaya, Erenköy. 

Barış, Kazım Karabekir, Göçerler ve Fatih ve çevredeki diğer vatandaşlarımız bu merkezde, belediye binasına gelmeden belediye ilgili işlemlerini yapabilecekler. Hizmeti, belediyeyi, vatandaşımızın ayağına götüreceğiz. Proje hazırlıkları süren semt kültür merkezinin temelini bu yıl içerisinde atmayı planlıyoruz."Tütüncü, toplantıya ev sahipliği yapmalarından dolayı Karabekir Mahalle Muhtarı Süleyman Demirel'e ve ailesine teşekkür etti.Muhtarlar da hizmet istişare toplantısından ve hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 


Antalya Beyaz


Geri Dön