25 / 04 / 2024

Antalya Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sona eriyor!

Antalya Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sona eriyor!

Antalya Kumluca'nın en eski yerleşim yerlerinden Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışması, cadde ve sokakların asfaltlanmasıyla sona erecek.



Antalya Kumluca'nın en eski yerleşim yerlerinden olan Eski Cami Mahallesi'nde bir süre önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Mahallede eski ve atıl durumdaki evlerin yıkılmasının ardından, altyapı çalışmaları tamamlandı. Son olarak mahallenin cadde ve ara sokaklarında Kumluca Belediyesi ekiplerince asfaltlama çalışmasına başlandı.


Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, meclis üyeleriyle birlikte asfalt çalışması yürütülen mahallede incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eski Cami Mahallesi'nin ilçenin en eski yerleşim yerlerinden olduğunu, bundan dolayı da mahalledeki altyapı başta olmak üzere vatandaşlara ait yapılan bir kısmının atıl ve kullanılamaz halde bulunduğunu söyledi. 


Belediye olarak vatandaşlarla yaptıkları görüşmeler neticesinde geçen yıl mahallede kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını aktaran Başkan Çetinkaya, "Aradan geçen sürede mahalle sakini vatandaşlarımızın da katkılarıyla mahallemizin çehresini değiştirecek birçok yeniliğe imza attık. Öncelikle atıl durumdaki binaların yıkılmasıyla mahallenin altyapısı, elektrik ve iletişim hatları yenilendi. Ardından şehir planına uygun olarak açılan yollarda gerekli çalışmaları yaparak bugün asfaltlama çalışmasına başladık. Yeni haliyle Eski Cami Mahalle'miz ilçemizin en modern yerleşim alanlarından biri haline geldi" diye konuştu.


Mahallede yapılacak asfalt çalışmasında cadde ve ara sokaklar dahil yaklaşık 3 kilometre asfalt döküleceğini kaydeden Başkan Çetinkaya, 50'nci Yıl Mahallesi Vefa Tepesi bölgesinde de asfalt çalışması yapılacağını belirtti.




Antalya Hilal


Geri Dön