28 / 03 / 2024

Antalya EXPO 2016'nın açılış tarihi ne zaman?

Antalya EXPO 2016'nın açılış tarihi ne zaman?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, paralel devlet yapılanmasına ilişkin “Masum vatandaşların inancını sömürerek aldıkları paralar PKK’ya gidiyor. Türkiye’nin gizli bilgilerini bile PKK’ya veriyorlar.



Bunlar nasıl dindar, bunlar nasıl milliyetçi? İşte bu paralel çeteyi de terör örgütünü de diğer terör örgütleri gibi Türkiye’den temizleyeceğiz ve sonuna kadar da gideceğiz.” dedi

Finike Belediyesince ilk kez bu yıl düzenlenen “Finike Uluslararası Portakal Festivali”nin açılışı, Bakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Antalya milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş ile Macaristan, Küba, Kıbrıs ve Azerbaycan’dan katılımcılarla gerçekleştirildi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, portakal deyince akla ilk Finike’nin geldiğine dikkati çekerek, Finike portakalının daha iyi tanıtılabilmesi için coğrafi işaretinin yanında bu tür etkinliklerin, festivallerin de yapılması gerektiğini vurguladı. Çavuşoğlu, “Arkadaşlarıma talimat verdim, Finike’nin sadece Türkiye’de kayda geçirilmesi yetmez, uluslararası alanda da UNESCO’da Finike portakalını inşallah kayda geçireceğiz ve dünya markası yapacağız.” diye konuştu.

Paralel Devlet Yapılanması’na değinen Çavuşoğlu, bu yapının tüm devlet kurumlarından temizleneceğini vurguladı. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu paralel çetenin en iyi dostu kim biliyor musunuz? PKK, DHKP-C, PYD. Bunlar yurt dışında ve her yerde hep Türkiye’nin aleyhine çalışıyorlar. Buradan masum vatandaşlarımızdan topladıkları paraları Türkiye’nin aleyhine karar aldırmak için harcıyorlar. Buradan masum vatandaşlarımızın inancını sömürerek aldıkları paralar artık PKK’ya gidiyor. Türkiye’nin gizli bilgilerini bile PKK’ya veriyorlar. Bunlar nasıl dindar, bunlar nasıl milliyetçi? İşte bu paralel çeteyi de terör örgütünü de diğer terör örgütleri gibi Türkiye’den temizleyeceğiz ve sonuna kadar da gideceğiz Allah’ın izniyle.”

İlçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, Elmalı yolunun belli bir aşamaya geldiğini, kentin batısında yapılması planlanan havaalanı için 5 bölgede çalışmaların ve etütlerin sürdürüldüğünü anlattı.

– “Antalya’nın değerine değer katıyoruz”

Bakan Çavuşoğlu, Antalya’nın EXPO 2016’ya hazırlandığını vurgulayarak, “22 Nisan’da Sayın Cumhurbaşkanı’mızın teşrifleriyle EXPO 2016’nın açılışı yapılacak, 6 ay devam edecek. Sadece 6 ay değil, bu EXPO’yu kalıcı yapıyoruz, Allah izin verirse katılan ülkelerin stantları ve milli bahçeleri ömür boyu kalacak. Raylı sistem bitmek üzere. Kundu bölgesinden Menderes Türel kardeşimin yaptırmakta olduğu yol da bitmek üzere. Antalya’nın imajına imaj, değerine değer katıyoruz. Antalya’mızı kalkındırıyoruz.” dedi.

– Heykeller için 40 ton portakal kullanıldı

Açılış konuşmalarının ardından Çavuşoğlu ve beraberindekiler, festivalin açılışıyla içinde mezbaha, hal, içme suyu, su drenaj çalışması, dostlar kulübü, okul yapımının da bulunduğu hizmetlerin temel atma törenini gerçekleştirdi, bazı hizmetlerin de açılışını yaptı.

Çavuşoğlu, 250 öğrenci ve 250 belediye personelince 40 ton portakal kullanılarak yapılan 22 heykelin yer aldığı sergiyi de açtı.



AA



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Antalya bu yıl Expo 2016’ya çok iddialı hazırlanıyor. Aralarında Jennifer Lopez, Selena Gomez ve Sting gibi starların bulunduğu çok sayıda ünlünün davet edildiği fuarda Tarkan gibi yerli starlar da sahne alacak.


‘Çocuk ve Çiçek’ temalı botanik dalında ilk kez düzenlenecek Expo 2016 Antalya’nın 6 aylık sergi sürecinde yerli ve yabancı birçok dünyaca ünlü yıldız kente gelecek. 22 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açacağı fuar, 23 Kasım’a kadar devam edecek.


Konu ile ilgili bilgi veren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, müjdeyi de verdi: “Jennifer Lopez, Sting, Selena Gomez, Deep Purple gibi star ve gruplarla görüşüyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir cevap yok. Muhtemelen hepsi organizasyonumuza katılacak.”  Fuarın yerli yabancı birçok starla renkleneceğini belirten Davut Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: İç turizm de önemli. Bu yüzden Tarkan, Ajda Pekkan ve Kenan Doğulu’nun da bulunduğu 25 yerli isim de Expo’da konser verecek.” 


Star


Geri Dön