26 / 04 / 2024

Antalya Expo Center bu yıl beş yeni fuara ev sahipliği yapacak!

Antalya Expo Center bu yıl beş yeni fuara ev sahipliği yapacak!

Antalya'yı fuarlar kenti yapmaya çalışan Antalya Expo Center, bu yıl beş yeni fuara başlayacak. Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık yapılacak fuarlar hakkında bilgi verdi.



Antalya'yı fuarlar kenti yapmaya çalışan Antalya Expo Center, bu yıl beş yeni fuara başlayacak. Antalya'nın uluslararası fuar organizasyonları için ideal kentlerden biri olduğunu ifade eden Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, "Amacımız ve tüm uğraşımız, kent ekonomisini farklı alt sektörlerle besleyen ihtisas fuarlarım çeşitlendirmek ve sayısını artırmak" diye konuştu. 

Çalık, bu doğrultuda zemin kaplama, halı, mermer-doğal taş, gayrimenkul yatırım ve hayvancılık-süt endüstrisi konularında beş yeni fuarın daha Antalya'da yapılacağım aktardı. 



Düzenlenecek beş yeni fuarın yaklaşık bin yeni katılımcı firma ve 100 bin ila 120 bin arasında profesyonel ziyaretçi anlamına geldiğini söyleyen Mustafa Çalık, "Marka Fuarcılık tarafından 12-15 Mart 2015 tarihleri arasında Uluslararası Zemin Fuarı ve Uluslararası Halı Fuarı gerçekleştirilecek. Fuarda sağlık kuruluşları, eğitim kurumlan, spor tesisleri, oteller, ofisler, fabrikalar, alışveriş merkezleri ve camilerin zemin kaplama ve zemin temizlik-bakım ürünleri sergilenecek" diye konuştu. 1417 Ekim 2015 tarihleri arasında da dünya çapmda yedi ofis ve 70 satış acentesi bulunan Pyramids Fuarcüık tarafından Turkey Stone Mermer ve Doğaltaş Fuarı'nın düzenleneceği bilgisini veren Mustafa Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı şirket tarafından 4-7 Kasım 2015 tarihleri arasında Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı gerçekleştirilecek. 25-28 Kasım 2015 tarihleri arasında ise, dünyanın en büyük tarım ve hayvancılık fuarlarım düzenleyen DLG Fuarcılık ile Expolink Fuarcılık ortaklığında AntalyaExpo Center'da, Uluslararası Hayvancüık ve Süt Endüstrisi Fuarı organize edilecek." Antalya Expo Center'da, bu yılın ilk dört ayında uluslararası büyük fuarların gerçekleştirileceğini kaydeden Çalık, "21-24 Ocak 2015 tarihleri arasında 26'ncı Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı Anfaş Hotel Equipment düzenlenecek. 25-28 Şubat 2015 tarihleri arasında 22'nci Uluslararası Gıda ihtisas Fuarı Anfaş Food Product ve 4'üncü Uluslararası İçecek İhtisas Fuarı Anfaş Bevex fuarları gerçekleşecek. Ayrıca 1-3 Nisan 2015'te 5'inci Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı AnfaşCityexpo kapılarını açacak" bilgisini verdi.  Anfaş Hotel Equipment Fuarı'nın, yurtdışından 150'nin üzerinde otel yöneticisini ağırlayacağım kaydeden Mustafa Çalık, "Fuara bu yü Bakü, Tiflis ve Batum'dan yenilenen veya yapım aşamasında 35'in üzerinde zincir marka otelin satm alama yetkilisi ve yöneticilerinin ziyareti kesinleşti.  Anfaş Hotel Equipment Fuarı'na Balkan otellerinin yöneticileri adeta çıkarma yapacak. 5 binin üzerinde yeniden yapılanma sürecine girmiş oteliyle Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek temsilcileri 80 kişilik heyetle fuarı ziyaret edecek" dedi. Anfaş Food Product ve Anfaş Bevex fuarlarına da dünyanın dört bir tarafından gıda toptancılarının katılacağı bilgisini veren Çalık, fuarlara Almanların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön