24 / 04 / 2024

Antalya Fikret Otyam Sanat Parkı açıldı!

Antalya Fikret Otyam Sanat Parkı açıldı!

Muratpaşa Belediyesi tarafından Konyaaltı Caddesi'nde yaptırılan "Fikret Otyam Sanat Parkı"nın açılışına, sanatçının eşi Filiz Otyam, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Ressam ve gazeteci-yazar Fikret Otyam'ın adı Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir parka verildi.Muratpaşa Belediyesi tarafından Konyaaltı Caddesi'nde yaptırılan "Fikret Otyam Sanat Parkı"nın açılışına, sanatçının eşi Filiz Otyam, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Semih Esen ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Uysal, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Fikret Otyam'ın dünyanın en büyük sanatçılarından biri olduğunu ifade etti. 

Her toplumun yaşam, inanç ve tarih içindeki fonksiyonuna göre kendine özgü bir yaşam tarzı ortaya koyduğunu dile getiren Uysal, farklılıkların büyük zenginlik olduğunu ifade etti.


Bu zenginliğin Fikret Otyam'ın sanat eserlerinde rahatlıkla görüldüğünü anlatan Uysal, şöyle konuştu:"Yazdıklarında resmettiklerinde hepsini rahatlıkla görebiliriz. Fikret Ağabey'in eserlerinde doğuyu, batıyı, Ege'yi, Akdeniz'i, Mezopotamya'yı, orta Anadolu'yu, her yeri görebilirsiniz. İnsanların hep kardeş olduğu söylenir. İşte Fikret Otyam'ın sanat eserinde etnik kökeni, kültürü, farklılıkları neler olursa olsun insanların kardeş olduğunu görebilirsiniz. Kardeşlik lafını hepimiz ediyoruz ama gerçekte uygulamadığımız bir şey. Fikret Otyam'ın yaşamında, sanat eserlerinde ve çok değerli eşi Filiz Otyam ile kurduğu bir çeşit 'dergah ev' diyeceğim affına sığınarak orada bu paylaşımları görebilirsiniz."


Uysal, toplam bin 250 metrekare alana kurulu Fikret Otyam Sanat Parkı içinde Antalya Sanatçılar Derneğine (ANSAN) ait alan da bulunduğunu ve burada sanatçıyı gelecek nesillerin daha yakından tanıma fırsatı bulacağını söyledi. 


Filiz Otyam da sanat parkı için Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'a teşekkür ederek, "Fikret Otyam'ın güzel bir lafı vardı, 'Vefa ne yazık ki kalmadı, bir tek İstanbul'daki bozacının adı' derdi hep ama bugün öyle olmadığını yine güzel insanlar olarak gösterdiniz" dedi. 


Habertürk


Geri Dön