20 / 04 / 2024

Antalya Finike'ye yeni sosyal tesis!

Antalya Finike'ye yeni sosyal tesis!

Başkan Sarıoğlu, "İnşallah Taşocağı mevkiine sosyal tesis yapmak üzere belediyeye devrini sağlayarak kiralama hakkını almış olacağız. Oraya da bir sosyal tesis kazandıracağız" dedi.





Finike Belediyesi'nin organize ettiği demokrasi yürüyüşünde konuşan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Finike'ye müjde üstüne müjde verdi. Başkan Sarıoğlu, FETÖ operasyonu kapsamında kapatılan Toros Kolejinin Güzel Sanatlar Lisesi olacağını, Hastane'nin 15 gün içerisinde yer teslimi yapılacağını, taşocağına sosyal tesis yapılacağını, göklimanın belediye işletmesinde halk plajı olacağını, Yeni Mahalle'yi Sahilket'e bağlayacak araç köprüsünün yapılacağını ve 300 parselin imzasının tamamlandığını müjdeledi. 


Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında kapatılarak devlete teslim edilen Finike Toroj Koleji'ni Güzel Sanatlar Lisesi olarak eğitime kazandıracaklarını söyledi. 


KAPATILAN KOLEJ, GÜZEL SANATLAR LİSESİ OLACAK


Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, 'Demokrasi Nöbeti'nde bölge halkına hitaben yaptığı konuşmada bölge yatırımlarına ilişkin bilgi aktardı. Başkan Sarıoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında kapatılarak devlete teslim edilen Finike Toroj Koleji'ni Güzel Sanatlar Lisesi olarak eğitime kazandıracaklarını belirterek, "Önümüzdeki yıl hizmete kazandıracağımız Güzel Sanatlar Lisesi hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


15 GÜN İÇİNDE HASTANE'NİN YER TESLİMİ YAPILACAK 


Finike'ye yapılması planlanan 75 yataklı hastane ihalesinin de gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Sarıoğlu, " Finike'ye yapılacak hastane ihalesi yapıldı ve şirkete teslim edildi ancak O Hal nedeniyle ihaleyi alan firmanın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla ilişkili olup olmadığına yönelik araştırma yapılacak. Eğer bu yönde bir sıkıntı yoksa firmaya yer teslimi yapılacak" şeklinde konuştu. 


TAŞOCAĞINDA SOSYAL TESİS YAPILACAK 


Finike Demre yolu üzerinde bulunan Taşocağı mevkiinin belediyeye verilerek sosyal tesisi yapılmasına ilişkin bir çalışması olduğunu belirten Başkan Sarıoğlu, "Finike'nin Demre yolu üzerindeki taşocağı mevkiinin belediyemize verilmesi ile alakalı Maliye başvurumuz vardı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden imzasını aldık. Onu da elden götürüp Başbakanlığa teslim ettik. İnşallah Taşocağı mevkiine sosyal tesis yapmak üzere belediyeye devrini sağlayarak kiralama hakkını almış olacağız. Oraya da bir sosyal tesis kazandıracağız" dedi. 


GÖKLİMAN HALK PLAJI OLACAK 


Başkan Sarıoğlu, Finike Demre yolu üzerinde bulunan 'Gökliman Koyu' özel bir işletme tarafından işletildiğini ifade ederek, "İlçemizdeki ender güzellikteki koylarımızdan biri olan 'Gökliman Koy'u şahıs tarafından işletiliyordu. Bundan böyle işletmeciliğini Finike Belediyesi yapacak. Finike Belediyesi'nin halk plajı olacak. 

Bunun protokolü de haftaya imzalanmış olacak. O Hal'e rağmen hizmetlere yönelik bir sıkıntı olmadı. Ankara'da işlerimizi kısa sürede hallederek döndük" dedi. 


YENİ MAHALLEYİ SAHİLKENT'E BAĞLAYACAK ARAÇ KÖPRÜSÜ 


Finike ilçe merkezinde yapımı devam eden köprüler hakkında da bilgi aktaran Başkan Sarıoğlu; "Finike İlçe merkezinde iki köprümüzün yapımı devam ediyor. Ayrıca yeni Mahalle Göksü parkının üzerinden Ümit sitesinin olduğu bölgede, her ikisini birbirine bağlayacak köprü yapacağız. Eylül ayında ihale olacak. 

Yenimahalle'yi ve Sahilkent'i alternatif olarak birbirine bağlamış olacak. Hem oradaki siteler rahatlatmış olacak hem de bu tarafın trafik yoğunluğu azalmış olacak." 300 PARSEL İMZALANDI 300 Parsel sorununa değinen Başkan Sarıoğlu, "300 Parsel ile alakalı yazıyı götürüp Başbakanlığın önüne bizzat kendimiz teslim ettik. 300 parselin imzası tamamlandı. Başbakan imzalayacak. Şu an önünde duruyor. Haftaya veya önümüzdeki on gün içinde onunda imzasını alıp geleceğiz. Ankara'ya gitmişken bu işi de halletmiş olduk" dedi. 



Finike Akdeniz Gazetesi


Geri Dön