25 / 04 / 2024

Antalya Gaziler'de yıkım kararı mahkemede!

Antalya Gaziler'de yıkım kararı mahkemede!

Antalya Gaziler Mahallesi sakinlerinin hukuk mücadelesi sürüyor. Gaziler'de yıllardır ecrimisil ödeyen vatandaş arazilerinin bilgisi dışında kooperatife tahsis edilip, evlerinin ve bahçelerinin zorla, cebren yıkımına karşı yargı mücadelesine başladı.



Antalya Adliyesi 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davayı CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan ile CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya da izledi. Başkaya, hem bölgenin sanayi sitesi olarak planlanmasına karşı çıkmış hem de planlarına itiraz etmişti. Halkın evleri yıkılırken ilk ziyaret eden Başkaya olmuştu. 


EVİ İÇİN TEDBİR İSTEDİ 


Mahkemede Mehmet Çelik'in avukatı Çetin Manav dosyaya sundukları beyanları tekrar ettiklerini gazetemiz Akdeniz Gerçek'te 26 Nisan'da çıkan haberin delil olarak kabul edilmesini talep etti. Manav, "6292 sayılı yasa gereğince 2/B arazilerinin son 3 yılda kullanıcısı kim ise ona satışı gerekir. 

Ayrıca, asliye hukuk mahkemesinde devam eden dosyada davalı olan Kinyas Çelik, davalının oğludur. Her iki mahkemede de aynı muhdesat dava konusu edilmiştir. Ayrıca, dava konusu edilen muhdesatlar davacı tarafından mahkeme kararı beklenilmeksizin kepçe ile yıkılmıştır. Toprak kazılmıştır. Keşifte de bu durum tespit edilecektir. Dava sonuçlanıncaya kadar davaya konu taşınmaz üzerinde davacı kooperatif tarafından herhangi bir işlem yapılmaması konusunda tedbir kararı verilmesini talep ediyoruz" dedi.


MAHKEME TEDBİR TALEBİNİ REDDETTİ!


Davalı vekili ise avukat Çetin Manav'm beyanlarım kabul etmediklerini, savunmanın genişletilmesine yönelik davacının tedbir talebini kabıü etmediklerini belirtti. Mahkeme, davaya konu taşınmazda herhangi bir işlem yapılmaması yönündeki ihtiyati tedbir talebinin reddine ve duruşmanın 1 Temmuz 2016, saat 11.30'da yapılmasına karar verdi. 




Deniz TOPKAYA/Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön