26 / 04 / 2024

Antalya Gazipaşa Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Antalya Gazipaşa Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

GAZİPAŞA’DA 17 dönüm arazi üzerine yapılan yeni devlet hastanesi bir türlü açılamadı. 8 Ağustos 2011 yılında başlayan inşaat çalışmaları, 2015 yılında tamamlandı ancak hastane bir türlü hizmet vermeye başlayamadı.



GAZİPAŞA’DA 17 dönüm arazi üzerine yapılan yeni devlet hastanesi bir türlü açılamadı. 8 Ağustos 2011 yılında başlayan inşaat çalışmaları, 2015 yılında tamamlandı ancak hastane bir türlü hizmet vermeye başlayamadı.  TOKİ  tarafından ihale edilen 75 yataklı Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin ilk inşaatı, 8 Ağustos 2011 tarihinde başlamıştı. İnşaat çalışmaları 850 günlük iş yapım süresi sonunda bitirilerek, 2013 yılı Aralık ayında TOKİ'ye devredilecekti. Ancak inşaatın yapım işini ilk olarak üstlenen Yortaş Yapı ile YDS Grup ortak girişim firmaları, 2012 yılı sonunda iflas ederek işi bırakmış, yarım kalan hastane inşaatı 2013 Haziran ayı içerisinde tekrar ihale edilmişti. Gürtaş Yapı Endüstri ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandı ve hastane hizmet verecek seviyeye geldi.


AKŞİT'İN YALANLARI

7 Haziran seçimleri öncesi ülke genelinde toplu açılış programları düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs 2015 tarihinde Antalya’ya gelerek aralarında yeni Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin de bulunduğu 32 eserin açılışını yapmıştı. Bu açılış muhalefet tarafından seçim yatırımı olarak değerlendirilmiş ve o günlerde tepki ile karşılanmıştı. Eski Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Bahattin Akşit ise, yaptığı açıklamalarda, hastanenin sırasıyla Mart, Mayıs ve Eylül aylarında hizmete gireceğini belirterek, bundan siyasi rant elde etmeye çalışmıştı.  


HASTANE SİYASİ  MALZEME YAPILIYOR

Vatandaşlar ise, yeni hastanenin hizmete girmemesinden dolayı iktidar partisi temsilcilerini suçlu buluyor. Hastanenin sürekli seçim malzemesi yapıldığını belirten vatandaşlar, “Gazipaşa’da kısır bir döngü var. 2011 yılında başlayan hastane inşaatının 2013 yılında bitirilerek hizmete gireceği söylenmişti. Ancak aradan uzun zaman geçmesine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılmasına rağmen hastanenin açılışı yapılmadı. İktidar partisinin ilçedeki temsilcileri sürekli olarak hastane bugün açılıyor, yarın açılıyor diye herkesi oyaladılar. 1 Kasım seçimleri yaklaşıyor, hastane için yeni bir açılış yapılırsa buna şaşırmayacağız” dediler.

Vatandaşlar, Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Çimşir’in de devlet hastanenin hizmete girmesi için yeterli çaba ve hassasiyeti göstermediklerini belirterek, “Başhekim bey makam odasından dışarı çıkmıyor, yeni hastanenin hizmete girmesi için çaba sarf etmiyor” dediler.


Antalya Hilal 


Geri Dön