26 / 04 / 2024

Antalya Gazipaşa'da konut fiyatları arttı!

Antalya Gazipaşa'da konut fiyatları arttı!

Son yıllarda gayrimenkul piyasasının gözdesi haline gelen Antalya Gazipaşa'da, ev ve dükkan kiraları astronomik rakamlara ulaştı. Artan arsa maliyetleri ve yeni projelerle birlikte konut fiyatları da uçuşa geçti.



Uluslararası uçuşlara açık havaalanı ile birlikte cazibe merkezi haline gelen Antalya Gazipaşa'da ev ve dükkan kiralarında hızlı bir artış yaşanmaya başladı. Özellikle Gazipaşa'nın turizme açılan penceresi olarak tabir edilen Uğur Mumcu Caddesi'nde (Denizyolu) 100-150 metrelik bir dairenin aylık kirası için 600-800 TL arasında fiyat talep edildiği belirtiliyor. Gazi, İstiklal ve Yenimahalle gibi Gazipaşa merkez ile Milli Egemenlik Bulvarı üzerinde bulunan bir konutun aylık kirası için de 500-600 TL talep edildiği belirtilirken, diğer mahallelerde normal bir dairenin kirasının ise 400-450 TL civarında olduğu öğrenildi. Kiraların astronomik rakamlara ulaşmasından en çok etkilenen kesimin başında ise düşük maaşlı memurlar ile işçilerin yanısıra MYO'lu öğrencilerin geldiği öğrenildi. Ev kiralarının yüksekliği sebebiyle mağdur olan vatandaşlar, "Gazipaşa’da son yıllarda astronomik rakamlara ulaşan ev kiraları bütçemizi zorluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde dert yanıyor. Gazipaşa’da son yıllarda ev kiralarında yaşanan dudak uçuklatan rakamlar dükkan kiralarına da yansıyınca işyeri açmak ve işyerini değiştirmek isteyen esnafları da kara kara düşündürmeye başladı. Denizyolu, Milli Egemenlik Bulvarı, Cumhuriyet Meydanı Atatürk ve Pazaryeri caddesindeki işyerleri başta olmak üzere birçok yerde bulunan 100 metrekarelik bir dükkan kirasının bin TL ve üzeri rakamlarla ifade edildiği öğrenildi.


KİRA FİYAT DENGESİ ÇOK UÇUK

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Baş Emlak İşletmecisi Özgür Baş, Gazipaşa'daki kiralık ev piyasası şu anda 400 ile 800 lira arasında değiştiğini belirtti. Satılık ev fiyatlarının da 150 bin liradan başlayarak 400 bin liraya kadar çıktığını ifade eden Özgür Baş, "Örneğin, Milli Egemenlik Bulvarı'nda Merkez Anadolu Lisesi'nin bulunmasından dolayı öğretmenler genellikle o bölgeyi tercih ediyor. Ailesi köyde yaşayıp okula gitmek için merkezde ev kiralayan öğrencilerde genellikle okullarına yakın yerlerde ev tutmak istiyor. Kiralık ev ihtiyaçla alakalı bir şeydir. Gazipaşa merkezde bulunan kimi caddeler üzerinde ki binalar eski olmasına rağmen yine de kiralık ev fiyatları 400 TL'nin altına düşmüyor. Gazipaşa'da kiralık ev bulunmamasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de herkesin aldığı evde kendisinin oturmasından kaynaklanıyor.  Gazipaşa'da yatırım olarak ikinci bir ev alanların sayısı yüzde 10'u geçmez. Bunun dışında bir de Gazipaşa'da kira ve satış fiyatı dengesi çok uçuk. Mesela 250 bin liraya aldığınız bir daireyi 800 liraya kiraya veriyorsunuz. Bunun yanısıra artan arsa maliyetleriyle birlikte konut satış fiyatlarında da yükseliş yaşandı" dedi.


EŞYALIYA TALEP ARTTI

Emlakçı Baş, Gazipaşa'da her geçen yıl sayıları giderek artan yüksekokul öğrencilerinin kiralık eşyalı daire konusunda ki taleplerine de dikkat çekti. Özgür Baş, "MYO'ya bu yıl yeni üç bölümün daha açılması ile birlikte Gazipaşa'da öğrenci sayısı arttı. Artan öğrenci sayısı ile birlikte eşyalı kiralık evde talep patlaması yaşanmaya başladı. Yurt sorunun hala çözülmemesi nedeniyle, eşyalı kiralık ev arayan öğrenciler ciddi sorunlar yaşıyor. Eşyalı evler öğrenciye kişi başı olarak kiralanıyor. Sadece eşyalı değil normal standartlarda kiralık ev bulmakta da zorlanıyorlar. Gazipaşa'da henüz yüksek okul öğrencilerinin barınma ihtiyacı karşılanamıyor" dedi.  


KİRALIK EV SIKINTISI

Çözüm Emlak yetkilileri ise Gazipaşa'da çok yoğun talep olmasına karşın kiralık ev sıkıntısı yaşandığına vurgu yaptı. Yetkililer, "Gazipaşa'da şuanda 400 liranın altında ev bulmak oldukça zor. Kiralık evlerin kirası da 400 ile bin lira arasında değişiyor Denizyolu, Gazi Mahallesi ve İstiklal gibi mahallelerde ev kiraları bu şekilde oluşuyor. Merkeze yakın yerleşim birimlerinde bulunan sıfır dairelerin fiyatı ise 150 bin liradan başlayarak 250 bin liraya kadar çıkıyor. Dubleks evler 150 bin liradan başlayarak 400 bin liraya kadar alıcı buluyor. Öğrenciye kiralamak için apart otel tipi binalar yapılmalı. Sadece yap sat üzerine bina yapılınca, kiralık ev sorunu ortaya çıkıyor. Gazipaşa da bu kadar kiralık ev probleminin nedenlerinden birisi de Meslek Yüksek Okulu'na bir kaç yeni bölüm açıldı. Açılan bu bölümler ile ilçeye gelen öğrenci sayısında da bir artış yaşandı" diye konuştu.




Antalya Yeni Alanya 


Geri Dön