18 / 04 / 2024

Antalya gürültü kirliliğinde 2. sırada!

Antalya gürültü kirliliğinde 2. sırada!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı çağrı merkezi olan ALO 181 hatlına vatandaşlar en çok gürültü kirliliği ile ilgili şikâyetler bildirdi. Antalya gürültü kirliliğinde 2. sırada yer aldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çağrı merkezi ALO 181 hattına vatandaşlar en çok gürültü kirliliği ile ilgili şikâyetlerini bildirdi. Kuruluşundan bu yana vatandaşların gürültü şikâyetlerini kayıt altına alan 181 hattı şikâyetleri il müdürlüklerine gönderdi. Gürültüden en çok şikayet eden il ise İstanbul oldu. İstanbul'dan sonra en fazla şikâyet Antalya, Muğla, İzmir, Mersin. Eskişehir, Kayseri, Adana. Hatay, Sakarya'dan geldi. 


EN ÇOK ŞİKAYET DÜĞÜNLERDEN 


Bakanlık şikayetler üzerine gürültü yönetmeliğine göre yaptığı denetimlerde sokak düğünleri, eğlence ve turizm merkezlerinden kaynaklanan gürültüler için sınır değerlere uyulmadığını tespit etti. 

İşletmelere gerekli cezai müeyyideleri uyguladı. ALO 181 hattına en çok sorulan sorulardan biri de kentsel dönüşüm. 

Kentsel dönüşümle ilgili en çok arama yapılan il İstanbul, istanbul'un ardından ALO 181 hattını en fazla arayan iller Ankara. İzmir. Bursa. Antalya, Kocaeli ve Adana. Kentsel dönüşümde ilk on ayda çağrı merkezini arayan kişi sayısı ise 38 bin 623.


Antalya Körfez


Geri Dön