28 / 03 / 2024

Antalya Havalimanı'na büyük onur!

Antalya Havalimanı'na büyük onur!

Türk turizm sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak amacıyla bu yıl üçüncüsü verilen ''Türkiye'nin En Büyük Turizm Yatırımı'' ödülü ICF Airports Antalya Havalimanı'na verildi



Eurobank Tekfen, Ekonomist ve Capital Dergileri'nin işbirliği ve Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD)'nin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleşen ''Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması 2012'' sonuçları açıklandı. 

Türk turizm sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak hedefiyle organize edilen törende, turizm sektörü kapsamında 12 farklı kategoride Türkiye'nin en başarılı yatırımlarını gerçekleştiren kurum ve kuruluşlar ödüllendirildi. 

Törende, ''Türkiye'nin En Büyük Turizm Yatırımı'' ödülünü ICF Airports Antalya Havalimanı aldı. 

     

"Türk turizm sektörü bir başarı hikayesi"

     

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Türk turizm sektörünün bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. 

Özaslan, ''80'lerde komşu bir ülkenin ada ülkesindeki oda kapasitesi ülkemizdeki oda sayısından fazlaydı. Şu an 1 milyon oda sayısına geldik. Turizm gelirleri 23 milyar doları aştı. 2011 yılındaki araştırmaya göre İngiltere'yi de geçerek turist ziyaretçi sayısı açısından 6. sıraya yükseldik. 80'li yıllarda turizmi teşvik paketiyle rahmetli Turgut Özal'ın katkılarını da unutmamak gerek'' diye konuştu. 

Turizm sektörünün bu büyüklüğe gelmesinde devlet teşviklerin önemli olduğunu vurgulayan Özaslan, 2023 yılında 50 milyar dolar ve 50 milyon ziyaretçi hedefi için turizm sektörünün her açıdan bir bütün oluşturması gerektiğini de ifade etti. 

     

"Turizm, Türkiye ekonomisinin temel taşlarından biri"

     

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, törende yaptığı konuşmada Türk turizm sektörünün, yaşanan global ekonomik krizde bile yatırımlarını sürdürmesi, yarattığı iş hacmi, istihdamı ve gelirleri ile Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birini oluşturduğunu belirtti. 

Sönmez, ''Turizm sektörünü Türkiye'nin geleceği olarak görüyoruz. Küçük bir pansiyon yatırımı da, beş yıldızlı dev bir otel yatırımı da bizim için aynı. Hepsini destekliyoruz'' dedi.

Capital-Ekonomist Yayın Direktörü Rauf Ateş de, araştırma sonuçlarının Türk turizm sektörünün bugün geldiği noktayı ortaya koyan bir referans çalışması olduğunu belirterek, ''Türkiye'de son 5 yılda çok büyük turizm yatırımları yapıldı. Dünya çapındaki bu dev yatırımlar sayesinde kongreden sanata, otel işletmeciliğinden golf ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak tesisler otaya çıktı'' dedi. 

     

Semahat Arsel ve Başaran Ulusoy da ödül aldı

     

Törende, Türk turizm sektörünün gelişiminde rol oynayan sektörün duayen ismi Semahat Arsel, Onur Ödülü'nü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın elinden aldı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a ise Turizme Katkı Özel Ödülü'nü Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten verdi. 

Törende ayrıca, havayolu şirketleri kategorisinde ''Türk Hava Yolları'', beş yıldızlı oteller büyük kategorisinde ''JW Marriot Ankara'', beş yıldızlı oteller kıyı otelleri kategorisinde ''Maxx Royal Hotels'', butik oteller kategorisinde ''Divan Hotel Bodrum'', kongre otelleri kategorisinde ''Büyük Abant Oteli ve Kongre Merkezi'', kent otelleri kategorisinde ''Anemon Hotels Konya'', marine işletmeleri kategorisinde ''D-Marin Turgutreis'', kültür turizmi işletmeleri kategorisinde ''Zeugma Mozaik Müzesi'', sağlık turizmi işletmeleri kategorisinde ''Güral Afyon Hotels & Resorts'', doğa turizmi işletmeleri kategorisinde ''Antik Zeytin Doğa Dostu Organik Hotel Bodrum'', spor turizmi işletmeleri kategorisinde ''Xanadu Snow White Hotels Palandöken'', Türkiye'nin en başarılı turizm yatırımları olarak açıklandı.


A.A.


Geri Dön