26 / 04 / 2024

Antalya Havalimanı'nda dış hat yolcu rekoru kırdı!

Antalya Havalimanı'nda dış hat yolcu rekoru kırdı!

DHMİ Genel Müdürü Birdal "Ülkemizin turizm cenneti Antalya dış hat yolcu girişinde yeni bir rekora imza attı. Antalya'ya 12 Temmuz'da 80 bin 423 dış hat yolcusu geldi" dedi.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Havalimanı'nın 12 Temmuz'da dış hat yolcu girişinde yeni bir rekora imza attığını, söz konusu gün 80 bin 423 dış hat yolcusunun giriş yaptığını bildirdi.


Genel Müdür Birdal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, turizmin yüzünün güldüğünü belirterek, "Ülkemizin turizm cenneti Antalya dış hat yolcu girişinde yeni bir rekora imza attı. Antalya'ya 12 Temmuz'da 80 bin 423 dış hat yolcusu geldi" ifadesini kullandı.


Bunun, Antalya için tüm zamanların rekoru olduğunu vurgulayan Birdal, "Güvenli ve kaliteli hizmetle nice rekorlara" açıklamasında bulundu.


Yaz döneminin gelmesiyle artan seferlerle Antalya Havalimanı, 21 Haziran'da iç ve dış hatta iniş-kalkış yapan 971 uçak ve 169 bin 122 yolcu, 28 Haziran'da da 981 uçak ve 172 bin 656 yolcu ile rekor kırmıştı.


Bu arada ramazan nedeniyle iç hat trafiğinde bir miktar düşüş meydana geldiğini belirten Antalya Havalimanı yetkilileri, ağustosta günlük bin uçağın iniş-kalkış yaptığının görülebileceğini kaydetti.


AA


Geri Dön