24 / 04 / 2024

Antalya Hidayet Koyu'ndaki izinsiz yapılaşma meclis gündeminde!

Antalya Hidayet Koyu'ndaki izinsiz yapılaşma meclis gündeminde!

Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'nda bulunan Hidayet Koyu'ndaki izinsiz yapılaşma meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Antalya Hidayet Koyu ndaki izinsiz yapılaşma meclis gündeminde!


CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'nda bulunan Hidayet Koyu'ndaki izinsiz yapılaşmaya ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Kara önergesinde "Antalya İli Kaş İlçesi Çukurbağ Yarımadasında bulunan Hidayet Koyu’nun 3. Sınıf Doğal Sit Alanı statüsünde olmasına rağmen iki yıldır üzerinde izinsiz yapılaşmanın olduğu takip edilmektedir. Bu yapılaşmanın Kaş Belediye Başkanının oğlu ve kayınbiraderine ait bir şirket tarafından yapıldığı, ilk önce küçük bir plaj işletmesi ile başlayan doğa yağmasının bugün lüks bir butik otel ile devam ettiği de bilinmektedir.


Bu yağmaya karşı sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafından çeşitli defalar suç duyurusunda bulunulmuştur. Açılan davaların da halen devam ettiği bilinmektedir." diyerek 11 soru sordu.


Kara'nın soruları 

1. Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nun 3. Sınıf Doğal Sit Alanı olduğuna dair karar ne zaman, hangi makam tarafından alınmıştır?


2. Söz konusu koyda ilk yapılaşma olarak kabul edilen plaj işletmesi kime aittir?


3. Bu işletmeye hangi tarihte hangi makam tarafından izin verilmiştir?

4. Bölgenin sit alanı olmasına rağmen yapılaşmasına izin verilmiş olması konusunda izin veren makamlar hakkında herhangi bir yasal/idari işlem yapılmış mıdır?


5. Bölgede devam eden yapılaşma hakkında hangi tarihlerde kimler tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur? Bu suç duyurularının ardından yapılan işlemler nelerdir?


6. Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’nün yapılaşmalara dair düzenlediği iddia edilen suç tutanakları hangi tarihlerde hangi makamlara sunulmuştur? Bu tutanaklar hakkında yapılan işlemler nelerdir?


7. Bu yapılaşma hakkında açılan dava sayısı nedir? Bu davalar hangi tarihte açılmıştır? Davalar devam etmekte midir? Devam etmekte ise yapılaşmanın halen devam ediyor olmasının nedeni nedir?


8. Bölgede devam eden davalara rağmen Ocak ayında yapılaşmanın devamı için alana beton döküldüğü iddiaları doğru mudur?


9. Belediyeye bu konuda yapılan şikayetlere Belediye Başkanı’nın verdiği yanıtta bölgedeki hareketliliğin yapılaşmanın yıkılmasına dair olduğu iddiaları doğru mudur? Yapılaşmanın durdurulması ve yıkılması karan hangi tarihte alınmıştır?


10. Hidayet Koyu’nun halkın ücretsiz yararlandığı, piknik yapabildiği bir alan iken izinsiz devam eden yapılaşma nedeniyle halkın artık bu bölgeden yararlanamaması ve bölgedeki doğal bitki örtüsünün tahrip ediliyor olması ile bölgenin işgal ediliyor olması hususunda Hükümetinizin alacağı önlemler nelerdir?


11. Tutulan zabıtlar, yapılan suç duyurulan ile devam eden davalara rağmen Belediye Başkanı nezdinde oğlu ve kayınbiraderi ile bu şahısların şirketi hakkında yapılmış ya da yapılması öngörülen idari/cezai işlemler nelerdir?





Geri Dön