25 / 04 / 2024

Antalya İbradı'daki konaklar YAPEX Fuarı'nda tanıtılacak!

Antalya İbradı'daki konaklar YAPEX Fuarı'nda tanıtılacak!

Kadı Konakları ve Düğmeli Evleri ile öne çıkan İbradı, YAPEX’te ‘Kırsal yaşam, kırsal miras’ sloganıyla kültürel mirasını tanıtmaya çalışacak



İBRADI'NIN en önemli değerlerinden Kadı Konakları ile Düğmeli Evler, YAPEX'te tanıtılacak. Fuar kapsamında YAPEX Restorasyon adı altında Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği desteğiyle 'Kırsal yaşam, kırsal miras' sloganıyla İbradı'nın simgesi haline gelen evler tanıtılacak.


DÜĞMELİ EV KESİTİ

İlçenin tanıtım standında İbradı'nın simgesi Düğmeli Evlerden kesitler inşa edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçedeki atmosferi fuar alanına taşımaya çalıştıklarını belirtti. Hazırlanan tanıtım standında Düğmeli Evlerin bir duvarının inşa edildiğini aktaran Başkan Küçükkuru, "Bu duvar üzerine konulacak ahşap cumbalı pencerelerden fuar katılımcılarına baklava ve şerbet ikram edeceğiz. İlçemizin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin yer aldığı broşürler ve el ilanları dağıtacağız" dedi.

Uluslararası ve ulusal platformda ilçenin değerlerinin tanıtımı için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Başkan Küçükkuru, "Kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere taşıyabilmek için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Belediye olarak ilçemizdeki tarihi bir evin restorasyonunu üstlendik. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığımız bu evin restorasyonu önümüzdeki günlerde başlayacak" diye konuştu.


Sabah Akdeniz


Geri Dön