24 / 04 / 2024

Antalya için yeni projeler yolda!

Antalya için yeni projeler yolda!

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, karayollarının Antalya’nın batısında gerçekleştirdiği yatırımları yerinde inceleyerek, yeni projelerin de müjdesini verdi.



AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Karayolları 13.Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ve Finike Belediye Başkanı Osman Sarıoğlu ile Finike’de yapımı süren köprü inşaatlarında incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti; "Antalya’nın tüm ilçelerine rahat ve konforlu yollar ile ulaşılabilir hale getirmek için tüm projeleri ardı ardına hayata geçiriyoruz. Kumluca-Tekirova bölünmüş yol ihalesi tamamlandı ve ilgili firma şantiyesini kurdu ve çalışmalara başlıyor, Finike-Demre sıcak karışım asfalt çalışmaları başladı. Finike-Demre-Kaş-Kalkan bölünmüş yolu için projelendirme çalışmaları devam ediyor. Kaş-Kasaba arası yolda standart yükseltme çalışmaları devam ediyor ve bu yolu Gömbe’ye kadar devam ettirmeyi planlıyoruz gerekli projelendirme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Elmalı-Korkuteli arası bölünmüş yol çalışmasını yatırım programına alınması konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Şu müjdeyi de vereyim; Finike-Elmalı yolunun tamamını sıcak asfalt karışım yola dönüştüreceğiz. Bu çalışmanın ihale ilanına Karayolları kurumumuz önümüzdeki günlerde çıkacak."


Ulaşılabilir Antalya için


Arif Mahallesi’ndeki köy pazarı alanının düzenlenmesi konusunda Karayolları Bölge Müdürü ve Finike Belediye Başkanı ile görüş alışverişinde bulunan Uslu,  alanda kalıcı bir düzenleme yapmak için çalıştıklarını ifade etti. Uslu Finike’deki incelemelerinin ardından Elmalı’ya geçerek Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve Karayolları 13.Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ile Elmalı ve çevresindeki yol projeleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Uslu ve beraberindeki heyet Elmalı-Seki yolunu inceledi. Atay Uslu burada yaptığı açıklamada; “Gücümüzü milletten alarak çalıyoruz. Milletimiz hizmetlerin en güzeline layıktır. Ulaşılabilir Antalya için çalışmalarımız devam ediyor. Tüm Antalya çalışmalarını kaptanımız olarak koordine eden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum.  Geçen haftalarda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve milletvekillerimiz ile beraber Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'ı ziyaret etmiş, bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıda Antalya ulaşım projelerini değerlendirdik. Ankara'daki Antalya kadromuz ve Antalya İl Başkanlığımız 15 Temmuz demokrasi nöbetinde olduğu gibi,  yatırımların, projelerin aksamadan devamı için teyakkuzda” dedi.  



Akdeniz Manşet




Haber A Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Atila Demirparmak' ın "Finike Devlet Hastanesi Kan Kaybediyor" başlıklı köşe yazısında "Vatandaşlar, Milletvekili Atay Uslu' ya tepkili" sözlerine itiraz edip, Finike başta olmak üzere, Antalya'nın 19 ilçesindeki projeler için gece gündüz çalıştığını söyledi. 


İHALEYİ 31 MİLYON + KDV İLE TETİS FİRMASI KAZANDI 


Uslu, Kasım ayında Milletvekili seçilir seçilmez ilk işinin Finike Devlet Hastanesinin yeni binasının yapımını takip etmek olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Finike' de Karayollarının içerisine yapılacak olan hastanemizin ihalesi tamamlandı. İhaleyi Tetis Yapı Firması, 31 Milyon + KDV ile kazandı. 

Ordu, Malatya, Balıkesir gibi illerde hastane yapımını gerçekleştiren ve deneyimi olan bu firmayla sözleşme imzalandı. 


Çok Yakın bir zaman da yer teslimi yapılacak ve inşaata başlayacaklar." Bu hastanenin ihale sürecini Sayın Bakanlarımız Recep Akdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Milletvekillerimiz Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik ve İbrahim Aydın' ın yanı sıra, Belediye Başkanımız Osman Sarıoğlu' da yakından takip etti. Kendilerine teşekkür ederim. 


YENİ BAŞHEKİM DR.YÜCEL KURT 


"Finike Devlet Hastanesine yeni bir Başhekim atanmasını yakından takip ettik. Hastanemizin yeni Başhekimi, Antalya' da görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Yücel Kurt olacak. Bu atamayla ilgili imza Bakanlığımızda.Şu ana kadar gecikmedeki sebeplerin başında darbe girişimi gibi olumsuz koşulları sayabiliriz. 


FİNİKE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ 


Ayrıca kapatılan Finike Toros Koleji'nin yerine Sanat Lisesi yapılacak.  TOKİ  ile ilgili hazırlıklar tamam. Belediyemizin yapmış olduğu çalışmadan sonra, hayata geçireceğiz. Gök limanı da Finike Belediyemizin isteği doğrultusunda onların sorumluluğuna verdik" dedi. 




A Gazetesi


Geri Dön