19 / 04 / 2024

Antalya ile Burdur'u arasına Çubukbeli tüneli geliyor!

Antalya ile Burdur'u arasına Çubukbeli tüneli geliyor!

Antalya ile Burdur'u birbirine bağlayan Çubukbeli'nde 4400 metre uzunluğunda tünel inşa edilecek. Yeni tünelle yolun konforu artırılacak.



KARAYOLLARI 13'üncü Bölge Müdürlüğü, Antalya ile Burdur'u birbirine bağlayan Çubukbeli'nde 4400 metre uzunluğunda tünel açacak. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, tünelle birlikte yolun konforunun artacağını söyledi.


Vali Münir Karaloğlu, Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü'nün Antalya-Burdur karayolunun önemli geçiş noktası olan Çubukbeli'ne yapılacak tünel ile Kuzel Çevre Yolu hakkında Karayolları Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu'dan bilgi aldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Döşemealtı'ndaki şantiyesinde Vali Karaloğlu'na brifing veren Çobanoğlu, Çubukbeli Tüneli projesi kapsamında Antalya- Burdur yolu arasında 48 kilometre yol yapılacağını belirterek, projenin Kepez üstünden başlayıp, Çubukbeli'ne açılacak 4400 metrelik açılacak tünelle devam edip Kızılkaya'da sona ereceğini söyledi. Bölünmüş yol yapılacağını anlatan Çobanoğlu, günlük bu yolu 35 bin aracın kullandığını, bunun yüzde 27'sini ise ağır tonajlı araçların oluşturduğunu aktardı. 48 kilometrelik yolun 372 milyon 714 bin liraya yapılacağını belirten Çobanoğlu, bu yolda 7 köprülü kavşak ile 2 alt geçit olacağını kaydetti.

KUZEY ÇEVRE YOLU ZAMAN KAZANDIRACAK

Geçen yıl Temmuz ayında yapımına başlanan Kuzey Çevre Yolu hakkında da bilgi veren Çobanoğlu, yolun Korkuteli kavşağından başlayıp Alanya yoluna kadar devam edeceğini söyledi. Bu yolun uzunluğunun 36 kilometre olacağını belirten Çobanoğlu, “Antalya'yı doğuya bağlayan mevcut çevre yolunda yapılaşmadan ötürü artan şehir içi trafik, transit trafiği olumsuz etkiledi ve yeni bir güzergahı kaçınılmaz kıldı. 238 milyon 642 bin liralık maliyetle yapılacak yol Antalya'nın kuzeyi ile doğusu arasındaki yolu 15 kilometre kısaltacak ve tahminen süre olarak da 45 dakika daha kısalacak. Yolu 2020 yılında tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu. Çobanoğlu, Kuzey Çevre Yolu projesi kapsamında 11 köprülü kavşak, 2 köprü, 2 üst ve 19 alt geçit yapılacağını duyurdu.

VALİ YOLU İNCELEDİ

Çobanoğlu'nun bilgilendirmesinden sonra Vali Karaloğlu, gazetecilerle birlikte yapım çalışmaları devam eden Kuzey Çevre Yolu'nu inceledi. Burada açıklama yapan Karaloğlu, Kuzey Çevre Yolu'nun ilk 18 kilometrelik bölümünün 2018 yılında kavşaklarıyla tamamlanmanacağını vurguladı.

ÇUBUKBELİ TÜNELİ 2020 YILINDA TAMAMLANACAK

Çubukbeli'nde doğal şartlar nedeniyle kaliteli bir yolculuğun mümkün olmadığını dile getiren Karaloğlu, yapılacak tünelle yolda 3 kilometrelik kısalma meydana geleceğini kaydetti. 2020 yılında tünelin tamamlanacağını dile getiren Karaloğlu, bu projenin Antalya'nın gelişimi açısından çok önemli olduğunu hatırlattı. Karaloğlu, “İki yol projemizin maliyeti 800 milyon lirayı aşıyor. Helali hoş olsun, Antalya bunları hak ediyor. Antalya'nın ulaşımı için toplam 2,5 trilyonluk ihale yapıldı" dedi.

ŞEHRE GİRMEK ZORUNDA KALMAYACAK

Vali Karaloğlu, Kuzey Çevre Yolu'nun kent merkezini görmeden transit geçiş yapmak isteyenlerin işini çok kolaylaştıracağını söyledi. Karaloğlu, “Korkuteli kavşağı ile Isparta yolundaki Dereboğazı kavşağı arasındaki 18 kilometrelik kısmı 2018 yılında açacağız. Burdur istikametinden gelip Serik, Manavgat, Alanya istikametine gitmek isteyenler Kuzey Çevre Yolu ile Antalya'nın şehir merkezinde kalabalığa girmek zorunda kalmayacak" diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön