20 / 04 / 2024

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası'da yeni başkan seçilecek!

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası'da yeni başkan seçilecek!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, hafta sonu yapılacak genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıkladı.Basın mensuplarıyla biraraya gelen Oğuz, son 6 yılın özetini yaptı, neleri başardıklarını neleri yapamadıklarını anlattı.



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, hafta sonu yapılacak genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıkladı.


Antalya'da İMO şube başkanlığını son 3 dönemi aralıksız olmak üzere 4 dönem yürüten Cem Oğuz, Khan Otel'de düzenlediği toplantıyla hafta sonu yapılacak genel kurulda aday olmayacağını açıkladı. İMO'nun 1966 yılında kurucu başkanı İrfan Bölük başta olmak üzere eski başkanların da yer aldığı toplantıda basın mensuplarıyla biraraya gelen Oğuz, son 6 yılın özetini yaptı, neleri başardıklarını neleri yapamadıklarını anlattı.


İMO Antalya Şubesi'nin Isparta ve Burdur illerini kapsayan faaliyet alanı bulunduğunu kaydeden Oğuz, bugün 4 bini aşan üye sayısına ulaştıklarını kaydetti. Oğuz, İMO'nun bir meslek örgütü olmakla beraber sağlıklı, yaşanabilir ve güvenli kentsel çevrelerin üretilmesi ve kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesini hedefine alan bir çalışma içinde olduğunun altını çizdi.


Bu bakış açısıyla haziran ve sonrasında kasım ayında gerçekleştirilen genel seçimlerde hem gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesini, yoksulluk ve yolsuzluğun bitirilmesini, yaşamın ticarileştirilmesinin önüne geçilmesine yönelik talepleri dile getirdiklerini belirten Oğuz, “Hem de mühendis ücretlerinin geçim standartları endeksine göre belirlenmesini,  TOKİ  inşaatlarının yapı denetim sistemi kapsamına alınmasını, yapı denetim ve iş güvenliği sisteminde yer alan üyelerimizin özlük haklarının gözetilmesini istedik" diye konuştu.

Aynı şekilde Antalya için talepler ve beklentilerle birlikte çözüm önerilerini de ortaya koyan bir yaklaşım içinde olduklarını aktaran Oğuz, konuşmasına şöyle devam etti:


“Ancak Antalya'da değişen bir şey yok. Kentlilik bilinci yok, insanlar kendini Antalyalı hissetmiyor. İhtiyaç olmamasına rağmen tarım alanları oy uğruna gelişigüzel imara açılıyor. Antalya göç alıyor, kontrolsüz büyüyor, çarpık gelişiyor. Altyapı ve kentleşme sorunları ortaya çıkıyor. Antalya hala yağmura teslim oluyor, sel felaketleri yaşanıyor. Ulaşım ve trafik sorunları her geçen gün büyüyor. Ulaşım sistemi ilkel. İnsanlar hala gidecekleri yere kaç numaralı toplu taşım aracının gittiğini şoförlere soruyor. Antalya'ya hızlı tren ulaşımı yok, yük ve yolcu taşımacılığı için demiryolu bağlantısı da yok. Antalya çevre yolları açılmıyor, Antalya-Alanya arası raylı sistem programda yok. Hava kirliliği sorun olmaya devam ediyor. Kaleiçi, Balbey, Haşim İşcan mahalleleri kaderine terkedilmiş durumda. Her dereye HES yapma, her dağa taş ocağı izni veriliyor."


Tüm bu olumsuzluklara rağmen inşaat mühendisleri olarak güzel bir gelecek inşa etme konusundaki inançlarını hiç kaybetmediklerini belirten Oğuz, bu çerçevede hafta sonu yapılacak genel kurulda İMO'da bir görev değişimi yaşanacağını söyledi. Oğuz, kendisinin aday olmayacağı genel kurulda Mustafa Balcı başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu listesini desteklediğini ve her koşulda bu desteğin devam edeceğini ilan etti.


Bizim Antalya


Haber Milliyet Akdeniz Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Cem Oğuz, hafta sonu yapılacak genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıkladı. Antalya sorunlarına çözüm önerisi de sunan bir yaklaşım içinde olduklarını belirten Oğuz "Ancak Antalya'da değişen bir şey yok. Kentlilik bilinci yok, insanlar kendini Antalyalı hissetmiyor" dedi Antalya'da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) şube başkanlığını son 3 dönemi aralıksız olmak üzere 4 dönem yürüten Cem Oğuz, Khan Otel'de düzenlediği toplantıyla hafta sonu yapılacak genel kurulda aday olmayacağını açıkladı. İMO'nun 1966 yılında kurucu başkanı İrfan Bölük başta olmak üzere eski başkanların da yer aldığı toplantıda basın mensuplarıyla biraraya gelen Oğuz, son 6 yılın özetini yaptı, neleri başardıklarını neleri yapamadıklarını anlattı. 


'Üye sayısı 4 bini geçti' 


İMO Antalya Şubesi'nin İsparta ve Burdur illerini kapsayan faaliyet alanı bulunduğunu belirten Oğuz, bugün 4 bini aşan üye sayısına ulaştıklarını söyledi. Oğuz, haziran ve kasım ayında yapılan genel seçimlerde hem gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesini, yoksulluk ve yolsuzluğun bitirilmesini, yaşamın ticarileştirilmesinin önüne geçilmesine yönelik talepleri dile getirdiklerini belirtti, "Hem de mühendis ücretlerinin geçim standartları endeksine göre belirlenmesini, TOKİ inşaatlarının yapı denetim sistemi kapsamına alınmasını, yapı denetim ve iş güvenliği sisteminde yer alan üyelerimizin özlük haklarının gözetilmesini istedik" dedi. 


'Değişen bir şey yok' 


Aynı şekilde Antalya için talepler ve beklentilerle birlikte çözüm önerilerini de ortaya koyan bir yaklaşım içinde olduklarını aktaran Oğuz, "Ancak Antalya'da değişen bir şey yok" dedi. Oğuz, Antalya'daki problemleri şöyle sıraladı: 11 Kentlilik bilinci yok, insanlar kendini Antalyalı hissetmiyor. 

- İhtiyaç olmamasına rağmen tarım alanları oy uğruna gelişigüzel imara açılıyor. 

- Antalya göç alıyor, kontrolsüz büyüyor, çarpık gelişiyor. 

- Altyapı ve kentleşme sorunları ortaya çıkıyor. Antalya hala yağmura teslim oluyor, sel felaketleri yaşanıyor. 

- Ulaşım ve trafik sorunları her geçen gün büyüyor. Ulaşım sistemi ilkel. İnsanlar hala gidecekleri yere kaç numaralı toplu taşım aracının gittiğini şoförlere soruyor. 

- Antalya'ya hızlı tren ulaşımı yok, yük ve yolcu taşımacılığı için demiryolu bağlantısı da yok. 

- Antalya çevre yolları açılmıyor, AntalyaAlanya arası raylı sistem programda yok. 

- Hava kirliliği sorun olmaya devam ediyor. 

- Kaleiçi, Balbey, Haşim İşcan mahalleleri kaderine terkedilmiş durumda. 

- Her dereye HES yapma, her dağa taş ocağı izni veriliyor 

'Desteğim sürecek' 

Tüm bu olumsuzluklara rağmen inşaat mühendisleri olarak güzel bir gelecek inşa etme konusundaki inançlarını hiç kaybetmediklerini belirten Oğuz, bu çerçevede hafta sonu yapılacak genel kurulda İMO'da bir görev değişimi yaşanacağını söyledi. Oğuz, kendisinin aday olmayacağı genel kurulda Mustafa Balcı başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu listesini desteklediğini ve her koşulda bu desteğin devam edeceğini ilan etti. 

Milliyet Akdeniz


Geri Dön