29 / 03 / 2024

Antalya Kalkan'da denize sıfır 25 villanın ruhsatı iptal edildi!

Antalya Kalkan'da denize sıfır 25 villanın ruhsatı iptal edildi!

Kalamar Koyunda denize sıfır 25 villanın ruhsatı, Kıyı Yasasına aykırı inşa edildiği gerekçesiyle belediye tarafından iptal edildi. Ruhsatı iptal edilenler arasında, eski milletvekili Hasan Özyerin villası da var...



Kalamar Koyunda 2008 yılında, dönemin Kalkan Belde Belediye Başkanı Demokrat Partili Mustafa Şalvarlı tarafından tarım arazisi olan 14 parsele inşaat ruhsatı verildi. 5 bin metrekare büyüklüğündeki her parsele, 2009 yılında Kıyı Kanununa aykırı olmasına rağmen 34 villanın inşasına başlandı.

Villalardan 21inin su basmanı tamamlanırken, 7sinin inşası sürüyor. 6 villa ise tamamlanarak iskana hazır hale getirildi. Antalya Valiliği ve Antalya Bayındırlık Bölge Müdürlüğü uzmanları, bölgede yapılan yapıların Kıyı İmar Yasası ve Yönetmenliklere aykırı olduğuna hükmederek gerekli işlemin yapılmasını istedi. 13 Eylül 2011de Kaş Kaymakamlığı, Valilikten gelen raporu, belediyeye gönderdi.

Kalkan Belediyesi de rapor doğrultusunda 23 Eylülde bölgede inşaatı süren 34 villadan 25inin ruhsatını iptal etti. Kıyıdan 100 metre içeride bulunan 9 villanın ruhsatı ise iptal edilmedi.

Ruhsatı iptal edilen villalar arasında ANAP ve AK Parti Muğla eski Milletvekili Hasan Özyerin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ada Turizm Yatırımları Şirketina ait 10 parselde bulunan villa da yer alıyor. Yine vekaleti Hasan Özyerde bulunan Denizkan Gayrimenkul Pazarlama Şirketine ait villa ile Kalamar İnşaata ait villaların da ruhsatı iptal edildi.

Bizden önceki savunması

Kalkan Belde Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Bizden önceki yönetim Kalamar Koyunda bina ruhsatı vermiş. Uygulama imar planı olmayan yerlerde ruhsat verilmesi kanunlara aykırıdır. Daha önce inşaatı durdurmuştuk. Raporlar doğrultusunda ruhsatı iptal ettik dedi.

Belediye Başkanı: Ben bu işten anlamam

Kalkan Belde Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt konuyu basından takip ettiklerini söyledi. Karakurt VATANa şöyle konuştu, Belediye başkanı olduktan sonra konuyu basından öğrendim. Yeni başkan olduğum için bu konuları bilmiyorum. Konulara hakim olmadığım için Antalya Valiliğine yazı yazarak teknik destek istedik. Gelen yazıda ise bu bölgenin imarı olmadığı, tarımsal arazi olduğu için yüzde 5 oranıda yapılaşmaya sadece tarım amaçlı binalara izin verildiği belirtildi. Ancak denizden 100 metre uzağa inşaat yapılabileceği yine aynı raporda yer aldı. Biz de kural gereği kıyı ile 100 metre içinde kalan yerdeki binaların ruhsatını iptal ettik. Karakurt, Söz konusu alan imara açılacak mı sorumuza ise şu cevabı verdi: Ben bunu nereden bileyim, teknik konulara hakim olmadığımı daha önceden söylemiştim.
Vatan


Geri Dön