25 / 04 / 2024

Antalya Kaş'ın imar planı gündemde!

Antalya Kaş'ın imar planı gündemde!

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Büyükkaplan Ozan, son dönemde rant odaklarının hedefi haline gelen ilçenin imar planının, bugün konunun uzmanlarının katılımıyla düzenlenecek olan konferansta masaya yatırılacağını söyledi.



Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Büyükkaplan Ozan, son dönemde rant odaklarının hedefi haline gelen ilçenin imar planının, bugün konunun uzmanlarının katılımıyla düzenlenecek olan konferansta masaya yatırılacağını söyledi.


Ozan, Kaş’ı kıyılarının ve özgün doğal yapısının geri dönüştürülemez biçimde tahribata uğramasından ciddi endişe duyduklarını belirterek, “Çok tarihi bir süreç yaşıyoruz.  Ya şimdi Kaş’a sahip çıkacağız ya da artık Kaş’ı tamamen unutacağız” dedi.


Son dönemlerde, Kaputaj Plajı, Çukurbağ Yarımadası’ndaki İnceboğaz mevkii ve Hidayet Koyu’nda gerçekleştirilen imar dışı uygulamalarla gündeme gelen, yine Çukurbağ yarımadasındaki zeytinlik alanların bir günde tarlaya dönüştürülmesiyle CHP milletvekili Çetin Osman Budak tarafından TBMM’ye taşınan Kaş, bugün düzenlenecek konferansta konunun uzmanların tarafından masaya yatırılacak. Kaş halkı ve Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, yargıya da taşınmış olan Kaş Çevre Düzeni Planı’yla ilgili toplumu bilgilendirmek amacıyla bir konferans düzenleyecek. Kaş Belediye Toplantı Salonu’nda saat 14.00’ta başlayacak olan konferansa konuşmacı olarak Bölge ve Şehir Plancısı Prof. Dr. Mehmet Tunçer, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'ndan (WWF) Yaprak Arda ve gazeteci-yazar Yusuf Yavuz katılacak.

 


KAŞ İÇİN ÇOK ENDİŞELİYİZ


Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Büyükkaplan Ozan, ilçenin kıyılarının ve özgün doğal yapısının geri dönüştürülemez biçimde tahribata uğramasından ciddi endişe duyduklarını belirterek, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Antalya Gazetesine konuşan Ozan, “Derneğimiz ve ilçede yaşayan 30 sivil vatandaş, Kaş’ın imar planını mahkemeye taşıdık. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne de gerekli itirazlarımızı yaptık ve süreç devam ediyor” dedi.



YA ŞİMDİ YA DA HİÇ!


“Ya şimdi Kaş’a sahip çıkacağız ya da artık Kaş’ı unutacağız” diyen Munise Büyükkaplan Ozan,sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarın (bugün) yapılacak olan konferansımızdan çok umutluyuz. Özellikle Kaşlıları ve Kaş’ta yaşayanları hedefledik. Bu konferans ile hem Kaşlılar’ın hem de kamuoyunun daha çok desteğini almayı hedefliyoruz. Çünkü bu tarihi bir süreç. Ya şimdi Kaş’a sahip çıkacağız ya da artık Kaş’ı unutacağız. Bir ‘5-10 yıl sonra koruyalım’ demenin bir anlamı olmaz. Şu anki fırsatı kaçırırsak Kaş’a tamamen kaybedebiliriz. Çünkü Kaş’ı ele geçirme planları ve saldırılar, 2015 yılında plajlarla ve imar planıyla başladı. Bunu şimdi elbirliğiyle durdurmamız lazım. O yüzden Kaş’ta yaşayanlara, Kaşlılara, buraya tatile gelenlere ve Kaş’ı sevenlere tarihi bir sorumluluk düşüyor.”


Antalya Gazetesi


Geri Dön