19 / 04 / 2024

Antalya-Kemer arası deniz otobüsü seferleri yarın başlıyor!

Antalya-Kemer arası deniz otobüsü seferleri yarın başlıyor!

Her türlü fedakarlığı yaparak Konyaaltı sahilini halka açan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçmiş dönemde uygulanan yanlış fiyat politikaları nedeni ile Yat Limanı’na demirlenen deniz otobüslerini yeniden sefere çıkarıyor.




Her türlü fedakarlığı yaparak Konyaaltı sahilini halka açan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçmiş dönemde uygulanan yanlış fiyat politikaları nedeni ile Yat Limanı’na demirlenen deniz otobüslerini yeniden sefere çıkarıyor. Antalya-Kemer arası deniz otobüsü seferleri, 26 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da Kaleiçi Yat Limanı’nda düzenlenecek törenle başlıyor. Başkan Türel’in talimatıyla 27-29 Haziran tarihlerinde Antalya- Kemer arası deniz otobüsü seferleri ücretsiz hizmet verecek. Diğer günler ise tüm Antalyalıların yararlanabilmesi için 10 TL’den sefer yapacak.


Konyaaltı sahilinde binlerce şezlong, şemsiye, masayı, sahil boyunca interneti, duş ve tuvaletleri ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalıları denizle buluşturacak önemli bir adım daha atıyor. Geçmiş dönemlerde uygulanan yüksek fiyat politikaları nedeni ile Kaleiçi Yat Limanı’na çekilen ve adeta burada esaret altında tutulan deniz otobüsleri yeniden Antalyalılar ile buluşuyor.


26 HAZİRAN PERŞEMBE BAŞLIYOR


Kapsamlı bir bakımdan geçirilen deniz otobüsleri 26 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da Kaleiçi Yat Limanı’nda düzenlenecek törenle seferlere başlayacak. Antalya-Kemer arasında günde 4 sefer yapacak olan deniz otobüslerinin bilet fiyatları karayolu taşımacılığı ile aynı oranda olacak. Deniz otobüslerinden kar etmeyi hedeflemeyen Büyükşehir Belediyesi, aksine zarar etmeyi göze alarak Antalyalıları deniz ile buluşturacak. Deniz otobüsleri Antalya’dan Kemer’e bir saate ulaşabilecek.


3 GÜN ÜCRETSİZ DİĞER GÜNLER 10 LİRA


Seferler 07.00- 08.30 12.30 ve 17.00 saatlerinde Kaleiçi Yat Limanı ve Kemer Marina’dan yapılacak. Deniz otobüsleri 27-28-29 Haziran tarihlerinde ücretsiz hizmet verecek. Diğer günler halkın deniz otobüslerinden faydalanması için bilet fiyatları olabilecek en düşük fiyata çekildi. Menderes Türel, bu konuda her türlü fedakarlığı yaparak karayolu taşımacılığına yakın bir rakam belirledi ve deniz otobüslerinin fiyatını 10 lira olarak açıkladı. Bu fiyat politikası ile deniz taşımacılığı karayolu taşımacılığının yükünü ciddi oranda azaltabilecek.


40 LİRA NERE, 10 LİRA NERE


Antalya ulaşımına çok önemli bir katkı sağlayacak olan deniz otobüsleri Mustafa Akaydın döneminde uygulanan fiyat politikaları nedeni ile kullanılamamış ve Yat Limanına çekilmişti. Tüm dünyada belediyeler ulaşım hizmetlerinden zarar etmeyi göze alarak vatandaşlarına bu hizmeti verirken, Akaydın yönetimi 40 lira gibi akıl almaz bir rakam ile taşımacılık yapmıştı. Kemer’e gidip gelen bir kişinin ödediği ücret tam 80 liraydı. Akaydın’ın yüksek fiyat politikasını Menderes Türel döneminde hayata geçirilen deniz otobüslerini itibarsızlaştırmak ve halkın tercih etmemesini sağlamak için uyguladığı iddia ediliyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön