24 / 04 / 2024

Antalya Kemer'de esnaflar kiralarla ilgili çalışma bekliyor!

Antalya Kemer'de esnaflar kiralarla ilgili çalışma bekliyor!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Esnafın kiralar konusunda ciddi sıkıntıları var. Kredi talebi yönünde destek verilmeli. Özellikle kiralarla ilgili bir çalışma bekliyorlar." dedi.



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin özellikle Rusya krizinden büyük ölçüde etkilenen Kemer'de ticaretin durma noktasına geldiğini belirtti. 


Çetin, "Kemer esnafı turiste dönük ticarette yüzde 80-90 arasında düşüş yaşıyor. Esnafın kiralar konusunda ciddi sıkıntıları var. Kredi talebi yönünde destek verilmeli. Özellikle kiralarla ilgili bir çalışma bekliyorlar. Bu sene verdikleri kiralar kadar ciro yapmaları çok zor" dedi. 100 binin üzerinde turistik yatak kapasitesinin bulunduğu Kemer bölgesi son yıllarda Rus tatilcilerin vazgeçilmezi haline gelmişti. Çetin, Kemer'e gelen turistlerin yüzde 40'ını Ruslar, yüzde 20'sini iç pazar, yüzde 10'unu da Alman turistlerin oluşturduğunu anımsattı. 


Çetin şöyle konuştu: "Şu anda Antalya'nın sorunları Türkiye'nin sorunlarından daha büyük. Herkes tedirgin ve sıkıntılı. Zor bir süreçten geçiyoruz. Otellerimizin fiyatları geçen yıla göre yüzde 30-40 indirimli. Tarımda meyve-sebze ihracatımız yüzde 27, domates ihracatımız yüzde 41 düştü. Sadece ihracattan değil, fiyattan da kaybettik. Piyasada ciddi sıkıntı var, bozulma rakamlara kısmen yansımaya başladı, ama henüz yolun başındayız ve sorun rakamlara tam yansımadı."


Cumhuriyet


Geri Dön