25 / 04 / 2024

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu: AVM kararı geri çekilsin!

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu: AVM kararı geri çekilsin!

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu' nca basına yapılan açıklama ile geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir meclisinde onaylanan AVM ile ilgili kararın geri çekilmesi istendi. Kurul, ' AVM kararı geri çekilsin ' dedi...



1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazların Büyükşehir Meclisi'nde oy çokluğuyla reddedilmesi üzerine Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Toplum yararına aykırı çıkarlar ve rantlar için, katılımdan uzak çarpık kentleşmenin kanıksanır hale gelmesi, siyasi etiğin ötesinde kamu vicdanını sarsmaktadır. Bu durumda, hukuka saygının ortak payda olmaktan çıkması halinde; kentli hakları ihlalleri, kente karşı işlenen suçlar ve yolsuzluğun önlenmesi için etik kurul, iç denetim, kamu denetçiliği, hatta yargı kararları da yeterli olmayacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisinin son yaptığı plan değişikliği ile ilgili kararı Ağustos ayında almış olduğu kararla çeliştiği gibi kamuoyu vicdanını da sarstığı bildirilen açıklamada şu sözlere yer verildi: "Bu durum sadece kentin çarpıklaşması ile birlikte; kentsel rantlara, hizmetlere ve kaynaklara yönelik kararlarında yerel demokraside katılımcılığı da çarpıklaştırarak siyaseti yozlaştırmaktadır. Ayrıca siyasetin neden nasıl yapıldığının da sorgulanmasını beraberinde getirmiştir. Yürütme Kurulumuz; Alman bu kararın geri çekilmesini önermektedir. Çekildiği takdirde toplumun güven kaybını giderecek ve kamu vicdanını rahatlatacaktır. Kenti ranta kurban etmeyin. 

Aksi halde kamuoyu oluşturularak eylemler başlatılacaktır."


Antalya Son Haber


Geri Dön