25 / 04 / 2024

Antalya Kent Müzesi'nde ön çalışmalar tamam!

 Antalya Kent Müzesi'nde ön çalışmalar tamam!

Antalya Kent Müzesi projesi Türkiye’nin en büyüğü olacak. Kent Müzesi'yle ilgili tüm ön çalışmalar tamamlandı. Müzenin 2018 yılı sonbaharında tamamlanması planlanıyor.



Eski Başkan CHP’li Akaydın döneminde rafa kaldırılan Antalya Kent Müzesi projesi hayata geçiyor. Proje Türkiye’nin en büyüğü olacak.


Türkiye'nin en büyük Kent Müzesi'yle ilgili tüm ön çalışmalar tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi'nin işbirliğiyle hazırlanan projede, müzenin bölümleri, tematik ve kronolojik sergi başlıkları tespit edildi, mimari proje hazırlandı. Açık hava müzesi konseptinde tasarlanan Kent Müzesi'nin hayat bulacağı alan, projeye hazır hale getirildi. Proje Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ilk döneminde hazırlanmış ancak CHP'li Mustafa Akaydın döneminde rafa kaldırılmıştı.


TÜRKİYE'DE İLK DEFA

Kent Müzesi'nin 2018 yılı sonbaharında tamamlanması planlanıyor. Proje ile Türkiye'de ilk defa yıkılan bir stadyumun yerine bina değil park yapılmış olacak. Müze kapsamında şimdiden belli olan sergi başlıkları, Karain'den Günümüze Antalya ve Antalyalılar, Çağlar Boyunca Antalya'da Aile ve Evlilik Tarihi, Antalya Mutfak Kültürü, Antalya'nın Doğası oldu. Ayrıca başkanlık makamının da olduğu ve korunmasına karar verilen Büyükşehir Belediyesi ana binasının alt katı da Antalya Yönetim ve Belediye Tarihi başlıklı sergiye ev sahipliği yapacak. Kent Müzesi, sürekli ve geçici sergilerin yanı sıra yayınların hazırlandığı, kursların verildiği, konferans ve konserlerin düzenlendiği bir iletişim, eğitim ve kültür merkezi yapısında olacak. Projede ayrıca Antalya yemeklerinin sunulacağı yöresel mutfağa sahip bir restoran ile yöresel el ürünlerinin sunulacağı bir sanat mağazası da yer alıyor.


KİMLİK BUNALIMI

Başkan Menderes Türel, "Şehirler, içinde yaşayanların kimlik ihtiyacına yeterince cevap veremediğinde başka kimlik arayışları öne çıkmaktadır. Diğer taraftan kent kültürü, kentlilik bilinci, aktif ve sorumlu vatandaşlardan oluşan demokratik bir toplumun da temelidir" ifadelerini kullandı.


ANTALYA KİMLİĞİ YOK OLUYOR

Başkan Türel, "Kent Müzesi'ni hem kültür kurumu, hem de kentlilik bilincinin oluşmasında rol oynayacak eğitim kurumu olarak görüyoruz. Kent müzesi bir ailenin fotoğraf albümü veya görsel arşivi gibidir" dedi. Antalya'da yoğun göç ile kimlik meselesinin ortaya çıktığının altını çizen Türel, Antalya kimliğinin Kaleiçi, Kalekapısı, Konyaaltı Caddesi ile Işıklar arasında bölgenin dışına çıkamadığını ve sonra da kaybolmaya yüz tuttuğunu söyledi.


TELEFERİK VE ÇEVRE YOLU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya için iki müjde daha verdi. Türel, Tünektepe Projesi kapsamındaki Sarısu-Tünektepe teleferik hattının bittiğini, yakında açılışını gerçekleştireceklerini söyledi. Batı Çevreyolu'nun ikinci etabının da bittiğini açıklayan Başkan Türel, "Yağmurlar olmasaydı Korkuteli Kavşağına kadar açılacaktı. Eli kulağında, birkaç haftaya açılır" diye konuştu


Sabah


Geri Dön