20 / 04 / 2024

Antalya Kepez 2 has bahçe ile renklenecek!

Antalya Kepez 2 has bahçe ile renklenecek!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "100 bin metrekarelik bir alanı ikiye bölerek bir bölümüne Osmanlı Has Bahçesi'ni, diğer kısmına da Selçuklu Has Bahçesi'ni yapma düşüncemiz var." dedi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'a iadeyi ziyarette bulundu. 


Başkan Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada Ticaret Borsası ile geçtiğimiz 5 yıllık dönemde çok yakın diyalog ve işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. 


Tütüncü, bu işbirliğinin temelinde Antalya'nın ve Kepez'in kazanmasına yönelik bir takım sosyal çalışmaların bulunduğunu belirtti. Tütüncü, modem bir şehirde sivil toplum ve yönetim ilişkilerinin üst seviyede olmasının kamu yönetiminin kalitesini artırdığının altını çizerek, "Biz de meseleye bu pencereden baktığımız için sivil toplumla birlikte hareket etmeyi, beraber yol yürümeyi kendimize bir düstur edindik" dedi. 


Ticaret Borsası ile el ele vererek Antalya kazandırdıkları Vakıf Çiftliği'nin Kepez Belediyesi'nin sınırları çerisinde bulunduğunu anımsatan Tütüncü, "Vakıf Çiftliğinde ihalelerin iptal edilmesi, daha sonraki süreçte Ticaret Borsamızın öncelik alarak çiftliği sahiplenmesi sürecinde ortak çalışmalarımız oldu. 

Vakıf Çiftliği'ni günübirlik tesis haline getirip Antalya'ya gelen herkesin ziyaret ettiği gezinti yeri olması, önemli bir marka değerine kavuşması bizleri sevindirecektir, ifadesini kullandı. 


100 bin m2'lik has bahçe


Başkan Hakan Tütüncü, seçim vaatleri içerisinde 100 bin m2'lik has bahçe projesi olduğunu anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Botanik bahçeden biraz daha farklı kendi kültürel kodlarımızdan oluşturulmuş bir bahçe projemiz var. 100 bin m2'yi ikiye bölerek bir bölümüne Osmanlı Has Bahçesi'ni, diğer kısmına da Selçuklu Has Bahçesi'ni yapma düşüncemiz var. Uygun görülmesi halinde bu düşüncenin en iyi yapılacağı yer Vakıf Çiftliği'nin içerisi olur. Belediyemize projeyi yapmak için 100 bin m2'lik yer gösterilirse böyle bir projeyi Antalya'ya kazandırmak arzusu içerisindeyiz. Has Bahçe projesi hayat bulursa Antalya'ya gelenlerin ziyaret edeceği noktaların içerisinde Osmanlı ve Selçuklu has bahçeleri olmuş olacak."


Daha sonra söz alan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da Kepez Belediyesi ile sağlıklı ve üretken bir ilişki içerisinde olduklarını kaydetti.Çandır, "Bugüne kadar karşılıklı geliştirdiğimiz projelerle, çalışmalarla birbirimize destek olmaya gayret ettik. Sayın Tütüncüye, odamıza gösterdiği özenden dolayı teşekkür ederiz. Hepimizin derdi Antalya, Kepez ve tüm ilçelerimiz. Antalya'ya pozitif değer üreten herkese elimizden gelen desteği sağlıyoruz" diye konuştu. 


Antalya Beyaz




Geri Dön