24 / 04 / 2024

Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde sona gelindi!

Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde sona gelindi!

Antalya'daki 54 bin 3017 metrekare kapalı alana sahip 3 ana bloktan oluşan ve yüzde 90 oranında tamamlanan 300 Yataklı Yeni Kepez Devlet Hastanesi’nin kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.



Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yapımı devam eden 300 Yataklı Yeni Kepez Devlet Hastanesi inşaat alanında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile birlikte incelemede bulundular.


Ziyarete Kepez Devlet Hastanesi Koordinatörü Op. Dr. Adil Gökmen ve inşaat mühendisleri de eşlik etti. 54 bin 3017 metrekare kapalı alana sahip 3 ana bloktan oluşan ve yüzde 90 oranında tamamlanan 300 Yataklı Yeni Kepez Devlet Hastanesi’nin kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. 75 milyon 844 bin 500 lira ihale bedeli olan 300 Yataklı Kepez Devlet Hastanesi, 3 ana blok olmak üzere toplam 10 bloktan oluşuyor. 109 çift kişilik, 98 tek kişilik oda, 72 yoğun bakım yatağı ve 12 adet ameliyathanenin yer aldığı hastanenin, -B+Z+8 kat olmak üzere toplam 10 katlı hastane yatak bloğu, - B+Z+3 kat olmak üzere toplam 5 katlı acil, ameliyathane ve yoğun bakım bloğu, - B+Z+4 kat olmak üzere toplam 6 katlı poliklinik bloğu bulunuyor. Acil kısmın, polikliniklerin, hasta yatak bloklarının, ameliyathanelerin, yoğun bakım birimlerinin, laboratuvarların, teşhis ünitelerinin, yemekhanenin bulunduğu hastanede konferans, toplantı salonları ile kafeteryalar gibi yardımcı fonksiyonlar da hizmet verecek.İhtiyaç halinde yatak kapasitesi artırılabilecek olan hastanede ayrıca 30’u engelli olmak üzere 567 araçlık otoparkı bulunacak.


Antalya İleri


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yapımı devam eden 300 yataklı Yeni Kepez Devlet Hastanesi inşaat alanında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile birlikte incelemede bulundu. 


TAM TEŞEKKÜLLÜ 

54 bin 307 metrekare kapalı alana sahip 3 ana bloktan oluşan ve yüzde 90 oranında tamamlanan hastanenin kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. 75 milyon 844 bin 500 lira ihale bedeli olan hastane, 3 ana blok olmak üzere toplam 10 bloktan oluşuyor. İhtiyaç halinde yatak kapasitesi artırılabilecek olan hastanede ayrıca 30'u engelli olmak üzere 567 araçlık otopark bulunacak. 

Sabah 




Bu haber Antalya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yapımı devam eden Kepez Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.


Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, inşaatı tamamlanmak üzere olan 350 yatak kapasiteli Kepez Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve Sütçüler Devlet Hastanesi Koordinatörü Dr. Adil Kaplan eşliğinde inşaatı gezen Tütüncü, yoğun bakım ünitelerinden hasta odalarına kadar incelemede bulundu.


ONKOLOJİ MERKEZİ DE OLACAK


Türkiye'nin ilk akıllı hastane binası olan Sütçüler Mahallesi'ndeki hastane, aynı zamanda 8 adet yürüyen merdiveniyle de Türkiye'de bir ilki barındırıyor. Tümüyle elektronik sisteme bağlı hizmet verecek olan 350 yatak kapasiteli hastane kompleksine, Antalya'nın ilk kamu hastanesi bünyesine onkoloji merkezi de kurulacak. Kaba inşaatı bitmek üzere olan hastanede 13 ameliyathane, birbirinden ayrı 70 yoğun bakım ünitesi ve 100'e yakın poliklinik yer alıyor. En modern donanımlara sahip hasta odalarının tavan yüksekliği ise 4,5 metre.


BİR DEVRE MÜHÜR


Çok çalışılıp gayret gösterilmesi sonucu Kepez'e 7 yıldızlı bir hastane kazandırdıklarını ifade eden Başkan Tütüncü,  Ankara  ile yaptıkları sayısız görüşme sonrasında Kepez'e şık, zarif ve nezih bir hastane kazandırdıklarını söyledi. Bu hizmetlerin bir devre vurulan mühürlerden olduğunu belirten Tütüncü, "Kepezli hemşerilerimiz bu eserlerle ne kadar iftihar ederse azdır. Kamu ve özel hastanelerde olmayan yürüyen merdivenleri olan, Türkiye'nin ilk akıllı hastanesini ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


YAPILMAYACAK DİYENLER VARDI


Kepez'i bir sağlık şehri yapacakları sözünü hatırlatan Başkan Hakan Tütüncü, "Bu hastanenin temelini atacağımız sırada, bu işin yapılmayacağını, halka yanlış bilgi verdiğimizi, hayaller peşinde koştuğumuzu söyleyenler vardı. Yalancının mumu yatsıya kadar yandı. Biz azmettik, gayret ettik, devletimizin imkânıyla fevkalade güzel bir hastane kazandırdık" dedi.


Haber Antalya




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapımında sona gelinen Sütçüler bölgesindeki 350 yataklı Antalya'nın ilk akıllı ve engelli dostu devlet hastanesinin mutluluğunu meclis üyeleriyle paylaşmaya devam ediyor. Başkan Tütüncü, 2004-2009 ve 2009-2014 dönemlerinde görev yapan Kepez Belediye Meclis üyeleriyle de hastaneyi ziyaret etti. Ziyarette, Kepez Devlet Hastanesi Koordinatör Başhekimi Opr. Dr. Adil Gökmen, meclis üyelerini, hastanenin teknik alt yapısı ve verilecek sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirdi. 


16 YILLIK BEKLEYİŞ SONA ERDİ 

Başkan Tütüncü, ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, "Bu hastane, Kepez için 16 yıllık bir rüyaydı. Hastanenin yapıldığı arsa, 16 yıl evvel belediyemiz tarafından Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmişti. 16 yıllık bekleyişin sonunda modern bir hastaneye sahip olmak Kepez için mutluluk vesilesidir" dedi. 


Sabah


Geri Dön