29 / 03 / 2024

Antalya Kepez'de 700 milyon liralık yatırım yapıldı!

Antalya Kepez'de 700 milyon liralık yatırım yapıldı!

Temel belediyecilik hizmetlerinde rekor kıran Başkan Hakan Tütüncü, Kepez'e değer kazandıran, Antalya'nın ihtiyaçlarına cevap veren dev eserlerin yapımına da imza attı. Antalya Kepez'de 700 milyon liralık yatırım...



Temel belediyecilik hizmetlerinde rekor kıran Başkan Hakan Tütüncü, Kepez'e değer kazandıran, Antalya'nın ihtiyaçlarına cevap veren dev eserlerin yapımına da imza attı. 


Büyükşehir Belediyesi 3000 m3 hazır beton alacak Antalya Büyükşehir Belediyesi hazır beton alacak. Yıl içerisinde kullanılmak üzere 2000 M3 C 20 Hazır beton, ile 1000 m3 C20 brüt hazır beton Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, temel belediyecilik hizmetleri ve yatırımlarla şehir kimliği kazandırdığı Kepez'de ilklere de imza attı. Birçok konuşmasında "makamların değil, kalıcı eser bırakmanın önemine" vurgu yapan Başkan Tütüncü, 5 yıllık hizmet yolculuğunda ilçeye dev eserler armağan etti. Tütüncü, içerisinde Kepezpark Varsak, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi, çadır tarzı spor salonu, semt konağı, kreş, ArifNihatAsya Açık Hava Tiyatrosu ve Erdem Bayazıt Kültür Merkezi gibi dev eserleri Kepez'e kazandırdı. Aynı zamanda Kepez için bir ilk olan bu yatırımlar, hem ilçeye vizyon kazandırdı hem de Antalya'nın tesis ihtiyacı karşılandı. 


Kepezpark Varsak ilk olimpik havuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmete açtığı Kepezpark Varsak, 46 dönümlük bir arazi üzerine inşa edildi. Tesiste, Antalya'nın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzu ve masal parkı bulunuyor. Havuza, meclis kararıyla merhum Başbakan Adnan Menderes'in ismi verildi. Yaklaşık 1500 seyirci kapasiteli tribünü bulunan yüzme havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartları na uygun olarak, 3,10 metre derinliğinde ve 25x50 metre boyutlarında 10 kulvarlı olarak yapıldı. Antalya'da bir ilk olan ve 5 dönüm alandan oluşan masal parkında ise klasik ve günümüzün popüler çizgi film karakterlerinin, Türk ve dünya masal kahramanlarının maketleri, ortam canlandırmaları yer alıyor. Tesiste, ayrıca 2 adet sentetik çim futbol sahası, 2 adet basketbol sahası, 4 adet cep sinema salonu, otopark, bisiklet yolu, 1500 metreuzunluğunda yürüyüş yolu, 6 bin metrekare yapay bir göl, ada kafe ve otopark da hizmet veriyor. 


40 milyon liralık dev eser Başkan Hakan Tütüncü'nün, diğer büyük eseri ise çok amaçlı 2 bin kişilik Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi (MSKSM) oldu. Antalya'nın kongre, sergi, fuar gibi etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak olan dev tesis, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına inşa ediliyor. 24 Nisan 2013'te resmi temeli atılan 40 milyon lira bütçeli MSKSM'nin yapımı hızlı bir şekilde ilerliyor. 


Antalya'nın en büyüğü Kongre ve Sergi sarayı, 29 bin m2 inşaat alanıyla da Antalya'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Projenin maliyeti ise yaklaşık 40 milyon lira. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde; fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilecek 2000 kişilik çok amaçlı salon ile 500 kişilik salon, cafe, restoran, 300 kişilik nikâh salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık oto park bulunuyor. 


Antalya'ya ikinci açık hava tiyatrosu Tütüncü, Antalya'nın ikinci açık hava tiyatrosunu da inşa ederek, kent kültürüne önemli bir katkı sağladı. Tarihi Aspendos mimarisinde yapılan 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, Kent Ormanı Meşe Kapısı'nda hizmete girdi. Hafif raylı sisteme ve çevre yoluna yakınlığıyla ulaşım kolaylığı sağlayan tesis, iklim koşullarıyla da misafirlerine yaz aylarında daha serin bir ortamda etkinlikleri izleme olanağı sunuyor. 


İlk kültür merkezi Kepez, ilk kültür merkezine de Başkan Tütüncü döneminde kavuştu. Yeni Mahalle Sakarya Bulvarı'nda Selçuklu mimarisinde inşa edilen Erdem Bayazıt Kültür Merkezi ile Kepez'in kültür tesisi problemi çözüldü. Selçuklu yıldızı" temalı tesiste, her ay 30'a yakın kültürel ve sanatsal etkinlik gerçekleştiriliyor. 10 bin m2'lik bir alana yapılan tesiste, 500 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, 265 m2'lik sahne, sergi, fuaye, dinlenme ve VİP odası, idari ofis, sanatçı girişi, kulis odaları ve kafeterya, özürlü asansörü, derslikler, öğretmen odası bulunuyor. 


Sporda da bir ilk: çadır tarzı salon Spor alanında bir ilki gerçekleştiren Başkan Tütüncü, ilçedeki dört okulun bahçesine çadır tarzı spor salonu kazandırdı. Spor salonları, Altınova İlkokulu, Kanal Mahallesi Mimar Sinan İlkokulu, Şafak Mahallesi Yıldırım Beyazıt İlkokulu ve Varsak İlkokulu'nun bahçelerinde hizmete girdi. Semt konakları sosyal belediyecilikte bir ilk Başkan Hakan Tütüncü, Osman Gazi ve Orhan Gazi semt konaklarıyla da Antalya'yı sosyal belediyecilik hizmetinde bir ilkle tanıştırdı. 

Geleneksel Türk evleri mimarisiyle Gazi ve Şafak mahallelerine yapılan tesislerde, ilçe halkına sosyal ve kültürel alanda çeşitli hizmetler veriliyor. Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK)'nın da açıldığı semt konaklarında, çocuklara bilgi evi projesiyle eğitim imkânı sunuluyor. Çok amaçlı salonun, dersliklerin, sohbet odasının bulunduğu konaklarda, sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirebiliyor. 


Yaklaşık 70 milyon liralık yatırım Teomanpaşa Mahallesi'nde hizmete giren kreş ve gündüz bakım evi de Başkan Tütüncü döneminde yapılan bir eser olarak tarihe geçti. Meclis kararı ile "Nasrettin Hoca" ismi verilen ve 3 kattan oluşan tesiste, derslikler, yemekhane, gösteri odası, uyku odası ve oyun grup odaları yer alıyor. Yine Tütüncü döneminde, Yeni Mahalle'de kapalı semt pazarı, Güneş Mahallesi'nde taziye evi ve Varsak bölgesinde Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi ilçe halkının hizmetine sunuldu. Tüm bu büyük eserlerin yaklaşık 70 milyon lirayı geçen maliyeti, Kepez Belediyesi'nin bütçesinden karşılandı. 


Turgut Özal ile eser vurgusu Dev eserleri, geleceğin güneş yüzlü çocuklarına armağan Başkan Tütüncü, bir konuşmasında eser üretmenin önemini şu sözlerle açıklamıştı: "8.Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal, 1992'de 3.  İzmir  İktisat Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 'Nesiller gelir, nesiller gider, önemli olan bir neslin kendisinden sonra gelecek nesile neler bırakabildiğidir. Tarih ancak bu birikimleri yazar. Büyük millet olmak da bu birikimleri nesilden nesile taşıyabilmektir.' Biz de hizmetlerimizle bu sözün gereğini yerine getiriyoruz." 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön